Οργισμένος ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου με το Υπουργείο Παιδείας

arxiepiskopos-kiprouΝέα παρέμβαση έκανε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος και μέσω εγκυκλίου της Ιεράς Συνόδου που διαβάστηκε χθες στους ιερούς ναούς εκφράστηκαν οι φόβοι της Εκκλησίας ότι τα νέα αναλυτικά προγράμματα προωθούν τη διάσπαση της ενιαίας ελληνικής γλώσσας και συντελούν στη δημιουργία της κυπριακής γλώσσας που θα συμβάλει στη δημιουργία κυπριακής εθνικής συνείδησης η οποία, όπως αναφέρει η εγκύκλιος, θα είναι διακεκριμένη από την ελληνική εθνική συνείδησή μας. 

«Το αναλυτικό δίνει μεγάλη βαρύτητα στο τοπικό μας ιδίωμα, αντί στην αποτελεσματική διδασκαλία της νεοελληνικής κοινής», αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος. 

Ο Αρχιεπίσκοπος καλεί την Κυβέρνηση και ειδικότερα τον υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού να προβεί στη ριζική αναθεώρηση των αναλυτικών προγραμμάτων στα σχολεία και κυρίως εκείνο του αναλυτικού της Νέας Ελληνικής, ώστε να διασφαλιστεί η ελληνική, χριστιανική και δημοκρατική παιδεία του λαού μας.

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ

Ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Κενεβέζος απάντησε στην παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου και με ανακοίνωσή του εκφράζει την ευαρέσκειά του για το ζωηρό και συνεχές ενδιαφέρον της Εκκλησίας της Κύπρου για τα θέματα Παιδείας. 

Οπως αναφέρει ο κ. Κενεβέζος, «από την πρώτη ημέρα που του ανατέθηκε το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, είχε δηλώσει την πρόθεσή του να προχωρήσει στην αξιολόγηση των δομών, των διαδικασιών και του περιεχομένου των Αναλυτικών Προγραμμάτων, έτσι ώστε, εάν και εφόσον υπήρχαν αδυναμίες ή στρεβλώσεις αυτές να διορθωθούν.»

Εμφανίσεις: 90059
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!