Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: ''Ο λαός δεν θα πεινάσει''

arxiepiskopos21

Του Κυριάκου Κυριακίδη

Πίστη ότι η Εκκλησία θα διατηρήσει το ποσοστό της και θα παραμείνει μεγαλομέτοχος στην Ελληνική Τράπεζα, μέσα από τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης, εκφράζει ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

Τόνισε, συγκεκριμένα, ότι οι εμπλεκόμενοι θα εργαστούν προγραμματισμένα και μεθοδικά, και παρά την επιθυμία κάποιων, κατά την έκφρασή του, η Εκκλησία θα διατηρήσει το ποσοστό της.

Μιλώντας μετά τα εγκαίνια και την πρώτη θεία λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκη στην Κυπερούντα, ο προκαθήμενος της Εκκλησίας τόνισε πως το σημαντικότερο είναι τόσο η Ελληνική όσο και η Τράπεζα Κύπρου, να εργαστούν απελευθερωμένες από την σκλαβιά της Τρόικα.

Η ζημιά είναι τεραστίων διαστάσεων, σημείωσε, προσθέτοντας ότι εδώ και πέντε μήνες Ελληνική και Κύπρου δεν μπορούν να λειτουργήσουν:

"Και εμείς θα εργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση, ούτως ώστε, το τραπεζιτικό σύστημα της Κύπρου, να επανεύρει τον εαυτό του για να εξυπηρετήσει αυτό τον λαό. Περνάμε δύσκολες μέρες και η Εκκλησία δεν έχει τα λεφτά που χρειάζονται, αλλά η ανακεφαλαίωση έχει πολλούς τρόπους να γίνει. Και είμαι σίγουρος ότι θα την πετύχουμε εις πείσμα εκείνων που νομίζουν ότι θα ισοπεδωθούν τα πάντα και αυτός ο λαός θα πεινάσει".

Σε παρατήρηση ότι η Εκκλησία μπορεί στις δεδομένες στιγμές να εγκαταλείψει μια ριψοκίνδυνη επιχειρηματική δραστηριότητα, ο Αρχιεπίσκοπος ήταν ξεκάθαρος:

"Η Εκκλησία δεν σκέφτεται μόνο τον εαυτό της. Σκέφτεται και τον λαό. Χωρίς τράπεζες δεν μπορεί να λειτουργήσει η οικονομία σε αυτό τον τόπο. Πως θα γίνουν επενδύσεις χωρίς τράπεζες και μάλιστα, κυπριακές. Γιατί ζήσαμε το '74, τότε όλες οι ξένες τράπεζες αδιαφόρησαν".

Όλοι πρέπει να βοηθήσουν, ώστε και η Τράπεζα Κύπρου να σταθεί γρήγορα στα δικά της πόδια και να μην θέλει τα δεκανίκια του κράτους, κατέληξε ο Αρχιεπίσκοπος.


Εμφανίσεις: 49907
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!