Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: ''Φεύγω πολύ ικανοποιημένος από το Προεδρικό Μέγαρο''

arxiepiskopos21

Ικανοποιημένος από τις διαβεβαιώσεις του προέδρου δήλωσε ότι έφυγε από τη συνάντηση που είχε το πρωί με το Νίκο Αναστασιάδη ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β', ειδικότερα στο επίμαχο θέμα του διαχωρισμού της Τράπεζας Κύπρου σε εμπορική και κτηματική.

Ερωτηθείς αν ο λόγος που φεύγει ικανοποιημένος από το προεδρικό μέγαρο σχετίζεται με το θέμα της Τράπεζας Κύπρου και τη μορφή που θα πάρει η κτηματική τράπεζα, ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε «ασφαλώς».
«Δεν είναι όπως εξελισσόταν το όλο θέμα. Έχει μια σωστή αντίληψη στο όλο θέμα ο κ. Πρόεδρος», παρατήρησε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας.

Η συνάντηση διήρκησε περίπου μισή ώρα και ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «είχα μια ωραία συνάντηση με τον κ. πρόεδρο, εφ’ όλης της ύλης και γρήγορη, και μπορώ να πω ότι φεύγω πολύ ικανοποιημένος σήμερα από το προεδρικό.

«Μερικές ανησυχίες που είχα», πρόσθεσε, «ήταν και δικές του ανησυχίες και, ήδη, έχει δώσει εντολές και πιστεύω ότι τα πράγματα θα πάνε πολύ καλά. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες. Η συνάντηση έπρεπε να γίνει, ιδιαίτερα για τους εορτασμούς που έχει η ρωσική εκκλησία. Θα δω και τον πρόεδρο Πούτιν και θα διαβιβάσω και συγχαρητήρια για τις γιορτές που γιορτάζει ολόκληρη η Ρωσία. Γιορτάζουν τα 1025 χρόνια από τη βάπτιση τους».

Κληθείς να πει αν μεταφέρει μήνυμα από τον πρόεδρο Αναστασιάδη προς τον πρόεδρο Πούτιν κατά την επικείμενη επίσκεψη του στη Ρωσία, ο αρχιεπίσκοπος είπε ότι μεταφέρει «προφορικό (μήνυμα) για συγχαρητήρια αναφορικά με τη γιορτή και αυτό προγεύεται της χαράς για τη συνάντηση που θα έχει (ο πρόεδρος Αναστασιάδης με τον πρόεδρο Πούτιν) λίαν συντόμως».

Κατά τη συνάντηση ο Αρχιεπίσκοπος έκανε δώρο στον πρόεδρο Αναστασιάδη εικόνα της Παναγίας.

Εμφανίσεις: 48601
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!