Στη Ρωσία μεταβαίνει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

arxiepiskopos xrisostomos

Από το Προεδρικό θα περάσει αύριο ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, πριν αναχωρήσει για τη Μόσχα, όπου θα έχει συνάντηση με τον Ρώσο Πρόεδρο.

Σε δηλώσεις του, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας είπε ότι θα ήθελε προτού φύγει, να συναντήσει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για να τον ρωτήσει αν έχει κάποιο προφορικό μήνυμα να στείλει στο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η συνάντηση του Αρχιεπίσκοπου Χρυσόστομου με τον Πρόεδρο της Ρωσίας θα γίνει στο πλαίσιο επίσκεψης του στη Μόσχα, όπου θα συμμετάσχει σε εορτασμούς της Εκκλησίας της Ρωσίας για την 1025η επέτειο εκχριστιανισμού των Ρώσων.

Πέραν από τους εορτασμούς που θα πραγματοποιηθούν στη Μόσχα, ο Μακαριότατος και η συνοδεία του θα παραστούν στους εορτασμούς που διοργανώνει η Εκκλησία της Ρωσίας στην Ουκρανία και στη Λευκορωσία.

Κατά τη διάρκεια των εορτασμών οι εκπρόσωποι των Ορθοδόξων Εκκλησιών, θα γίνουν δεκτοί από τους Προέδρους των χωρών αυτών. Στην ατζέντα του Αρχιεπισκόπου η τραπεζική και οικονομική κρίση στην Κύπρο.

Άλλωστε όπως πρόσφατα δήλωσε ο ίδιος σε Ρώσους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, ένας από τους στόχους της επίσκεψης του στην Μόσχα είναι  να ανοίξει μια νέα σελίδα στις σχέσεις Κύπρου- Ρωσίας για να στηριχθεί οικονομικά η μεγαλόνησος.

Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!