Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: ''Δεν έχω αλλεργία στο ΑΚΕΛ''

kyprou



Πολύ σημαντική, πρωτόγνωρη και αξιοσημείωτη η κίνηση του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ προχώρησε σε αυτή την κίνηση για σπάσει ο πάγος. Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι «δεν έχει αλλεργία στο ΑΚΕΛ».

Επί της ουσίας οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι πρέπει να στηριχθεί ο απλός κόσμος και αυτό πρέπει να γίνει μέσω μέτρων ανάπτυξης αλλά και να ληφθούν εκείνα τα μέτρα ώστε να προστατευθεί η πρώτη κατοικία.



Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ αναφέρθηκε σε σχετική πρόταση νόμου του κόμματος του που απαγορεύει την εκποίηση της πρώτης κατοικίας.

Ο Άντρος Κυπριανού τόνισε την ανάγκη να αρχίσει η συζήτηση του θέματος στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές και ακολούθως να πάει στην ολομέλεια προς ψήφιση.

Επ' αυτού ο Μακαριότατος τόνισε ότι σε περίπτωση που αρχίσουν εκποιήσεις περιουσιών, η εκκλησία θα αντιδράσει δυναμικά και θα καλέσει τον κόσμο να πράξει το ίδιο.


Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος κάλεσε το κράτος να πάρει τις σωστές αποφάσεις για ανάπτυξη, θέσεις εργασίας, τονίζοντας την ανάγκη να κινηθεί η αγορά. Η κυβέρνηση, επισήμανε, έχει υποχρέωση να στραφεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Σ' ότι αφορά τη σημειολογία, ο Μακαριότατος ανέφερε πως ήθελε να πάει στο ΑΚΕΛ για να σπάσει ο πάγος, επισημαίνοντας ότι πολλοί αριστεροί εργοδοτούνται από την Εκκλησία, υπάρχουν και παπάδες κατά την έκφραση του. Όπως είπε δεν τον χωρίζει τίποτα με τους αριστερούς.

Ο Άντρος Κυπριανού σημείωσε ότι η ενέργεια του Αρχιεπισκόπου είναι πολύ σημαντική και στέλνει ευρύτερα μηνύματα. Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ και Αρχιεπίσκοπος συμφώνησαν να συνεχίσουν τις μεταξύ τους επαφές.  


Εμφανίσεις: 56457
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!