Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου συζητά με Ολλανδούς για κατασκευή τερματικού

kipr

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος δήλωσε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από ολλανδική εταιρεία για παραχώρηση γης από την Εκκλησία για να κατασκευάσει τερματικό φυσικού αερίου.

Ωστόσο πρόσθεσε η Εκκλησία επιθυμεί με την παραχώρηση γης να συμμετέχει και η ίδια στο έργο.

Αναφερόμενος στο θέμα της οικονομίας, ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε την ανάγκη να λήξει η κατάσταση αιχμαλωσίας που βρίσκονται οι τράπεζες, τονίζοντας ότι είναι απαράδεκτη η κατάσταση όπως συνεχίζεται διότι οι ζημιές είναι καθημερινά τεράστιες.

Ο Αρχιεπίσκοπος υποστήριξε την ανάγκη να υπάρξει συνεργασία μεταξύ κυβέρνησης και Κεντρικής Τράπεζας και αυτό, είπε, θα το θέσει ωμά και στις δύο πλευρές εντός των ημερών.

Ο Αρχιεπίσκοπος μιλούσε ύστερα από συνάντηση που είχε με τον υπουργό Άμυνας, Φώτη Φωτίου με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις για το φαινόμενο της φυγοστρατίας.

Ο Μακαριότατος κάλεσε τους νέους να πηγαίνουν στο στρατό και σημείωσε πως ο στρατός είναι ένα καμίνι που θα τους προετοιμάσει για τη ζωή.

Από την πλευρά του ο κ. Φωτίου ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για το ενδιαφέρον του σε ό,τι αφορά θέματα άμυνας και ασφάλειας και διαβεβαίωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η Εκκλησία επιθυμούν να είναι πάντα δίπλα από την Εθνική Φρουρά.

Εμφανίσεις: 60437
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!