Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην γεννέτειρά του

pafos

Την Κυριακή του Τυφλού (9.6.2013), έλαβε χώραν αρχιερατικό συλλείτουργο στον νεόδμητο, περικαλλή Ι.Ναό Γεννήσεως Χριστού Τάλας (Πάφου), τόπο καταγωγής του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.Χρυσοστόμου.

Ο Ναός ανεγέρθη εκ βάθρων με φροντίδα και χορηγία προσωπική του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου και άλλων ευσεβών χορηγών, που υπεκινήθησαν από τον Μακαριώτατο.

Στο συλλείτουργο προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου συμμετείχαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων, ο οποίος και εκήρυξε τον θ. λόγον και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χύτρων κ. Λεόντιος.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Μακαριώτατος ετέλεσε τα ιερά μνημόσυνα των αειμνήστων γονέων του.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κορωνείας μιλώντας για την φωτισμένη συνείδηση του Τυφλού είπε μεταξύ άλλων, ότι «για να έχουμε και εμείς φωτισμένη συνείδηση πρέπει να μένουμε κοντά στην Εκκλησία. Και δεν εννοώ κοντά στην Εκκλησία ως οικοδόμημα μόνο. Γιατί μ’ αυτήν την έννοια είσθε κοντά στην Εκκλησία με τον περίλαμπρο αυτόν Ναό, που η αγάπη του Αρχιεπισκόπου εδώρησε στο χωριό σας. Και μπορείτε να καυχάσθε και για τον Ναό και για εκείνον, που τον οραματίσθηκε και τον πραγματοποίησε, τον Αρχιεπίσκοπο δηλ., που είναι «σάρξ ἐκ τῆς σαρκός σας» και με πολλούς κόπους και θυσίες πραγματοποίησε αυτό τον πόθο του, το όνειρο ζωής.»

«Αυτόν τον Ναό, λοιπόν, πρέπει να τον αξιοποιείτε. Δηλ. να τον γεμίζετε, να εκκλησιάζεσθε τακτικά, ώστε να είσθε κοντά στην Εκκλησία και με την καρδιά σας. Όχι δηλ. μόνο τοπικά αλλά και τροπικά, ψυχικά», πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Κορωνείας.

pafos3

pafos1

pafos2

Εμφανίσεις: 62878
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!