Ξεκινά αύριο το Καραβάνι Αλληλεγγύης

Karavani2-620x463

Με καύσιμο την αγάπη προς τον συνάνθρωπο, ξεκινά επίσημα αύριο, στις 8 το βράδυ από το Μετόχι του Κύκκου στη Λευκωσία, το Καραβάνι Αλληλεγγύης με προορισμό ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, εκατοντάδες εθελοντές με τη στήριξη και δεκάδων οργανισμών, θα περάσουν συνολικά από 256 Δήμους και Κοινότητες σε όλη την Κύπρο, με στόχο τη συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τις άπορες οικογένειες και τους δυσπραγούντες συνανθρώπους μας.

Με τη συνεργασία των Αρχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τις κατά τόπους Ιερές Μητροπόλεις και τις ενορίες οι κάτοικοι θα αναμένουν το Καραβάνι Αλληλεγγύης και θα προσφέρουν τα τρόφιμα σε προεπιλεγμένα και συγκεκριμένα σημεία.

Όλα τα τρόφιμα θα παραδίδονται στα κοινωνικά παντοπωλεία των Ιερών Μητροπόλεων.

Παράλληλα, κατά τη διέλευση του Καραβανιού Αλληλεγγύης θα πραγματοποιούνται πολιτιστικές εκδηλώσεις από την ομάδα πρωτοβουλίας «Βασίλης Μιχαηλίδης».

Το Καραβάνι θα ξεκινήσει επίσημα στις 31 Μαΐου και ώρα 20:00 από τους κήπους του Μετοχίου του Κύκκου στη Λευκωσία, όπου θα ξεκινήσει η συλλογή τροφίμων και θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία με τον Πέτρο Γαϊτάνο, Λάρκο Λάρκου και άλλους καταξιωμένους Κύπριους καλλιτέχνες.

Ακολούθως το Καραβάνι Αλληλεγγύης θα κατευθυνθεί στον Πύργο Τηλλυρίας όπου την 1η Ιουνίου θα ξεκινήσει και η συλλογή τροφίμων, και στις υπόλοιπες επαρχίες.

Όλες οι ομάδες εθελοντών, θα διασχίσουν όλη την Κύπρο σε 8 ημέρες και θα καταλήξουν στη Λευκωσία.

Η τελετή λήξης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Ιουνίου από τις 18:00 έως 20:00 το βράδυ στο Μακάρειο Στάδιο όπου θα διεξαχθούν αθλοπαιδιές για τα μικρά παιδιά και αγώνας παλαιμάχων ποδοσφαιριστών Ομόνοιας – ΑΠΟΕΛ.

Στην είσοδο του γηπέδου θα γίνεται συλλογή τροφίμων.

Το Καραβάνι Αλληλεγγύης τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου του Συνοδικού Γραφείου Ανθρωπιστικών Θεμάτων της Εκκλησίας της Κύπρου, Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής Ησαϊα και συνδιοργανώνεται από το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, τις Ενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων, την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας, ΚΥΚΑΤ, REACTION Youth for the Prevention, ΕΤΕΑ, και Λέσχες Μοτοσικλετιστών.

Τέλος, το Καραβάνι Αλληλεγγύης υποστηρίζεται από την Πολιτική Άμυνα, τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, τον Ερυθρό Σταυρό, το ΠΣΣΕ, το Σώμα Προσκόπων Κύπρου, τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Εφέδρων Καταδρομέων και την Ομάδα Πρωτοβουλίας Βασίλης Μιχαηλίδης.

Εμφανίσεις: 73326
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!