Δάνειο 200 εκ. ευρώ εξασφάλισε η Αρχιεπισκοπή Κύπρου για αναπτυξιακά έργα

kypΔανειοδότηση ύψους 200 εκατομμυρίων, όπως μετέδωσε χθες βράδυ το «Σίγμα», φαίνεται να εξασφάλισε η Αρχιεπισκοπή από ξένο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, με τη συνδρομή και της Ελληνικής Τράπεζας.

Η δανειοδότηση αφορά στην προσπάθεια υλοποίησης των αναπτυξιακών έργων που εξήγγειλε προ ημερών ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος από την Πάφο, και συγκεκριμένα κατά την επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης.

Ως υποθήκες, θα μπουν ακίνητα της Αρχιεπισκοπής. Υπενθυμίζεται ότι τα έργα που εξαγγέλθηκαν, περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, ανέγερση ξενοδοχείου, αγγλόφωνου σχολείου και ηλιοθερμικού πάρκου.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι η Εκκλησία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με επενδυτές από το Ισραήλ και τη Ρωσία. Εξάλλου, κονδύλια θα χρησιμοποιηθούν για αναζωογόνηση των ακινήτων της Αρχιεπισκοπής στην εντός των τειχών Λευκωσία, καθώς και για ανακαίνιση των κτιριακών και τεχνικών εγκαταστάσεων του «Μέγα». Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Σίγμα», οι σχετικές υπογραφές αναμένεται να τεθούν περί τα τέλη της εβδομάδας, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Αρχιεπίσκοπος επιθυμεί όπως τα έργα αρχίσουν την περίοδο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου.

Εμφανίσεις: 62066
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!