Συναυλία στη μνήμη του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου

MakariosΜε μια συναυλία του μουσικοσυνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου θα τιμήσει η κυπριακή Βουλή των Αντιπροσώπων την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννηση του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, του πρώτου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 26 Μαΐου, στις 8.30 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου.

Στην εκδήλωση μνήμης και τιμής θα παρουσιαστούν εκτενή αποσπάσματα από το έργο «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» και άλλα γνωστά έργα του συνθέτη.

Συμμετέχουν οι τραγουδιστές Λάκης Χαλκιάς, Χαράλαμπος Γαργανουράκης, Κούλης Θεοδώρου, Αντώνης Κουτρουμπής, Σοφία Μιχαηλίδου και η χορωδία ΑΡΗΣ Λεμεσού.

Οι Γιάννης Μαρκόπουλος, Χαράλαμπος Γαργανουράκης και Λάκης Χαλκιάς συναντήθηκαν στην ιστορική συναυλία στο Παναθηναϊκό Στάδιο, μετά την πτώση της Χούντας, τον Ιούλιο του 1974. Τώρα, 39 χρόνια μετά, θα συναντηθούν ξανά στην Κύπρο.

Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής κ. Γιαννάκης Ομήρου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος γεννήθηκε στο χωριό Παναγιά της επαρχίας Πάφου στην Κύπρο, στις 13 Αυγούστου 1913.

Το κοσμικό του όνομα ήταν Μιχαήλ Χριστοδούλου Μούσκος.

Πέθανε στις 3 Αυγούστου 1977 στην Λευκωσία.

Ο Μακάριος ήταν αρχιεπίσκοπος της αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Κύπρου από το 1950 μέχρι το θάνατο του και ο πρώτος Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κύπρου,σε μια εποχή ιδιαίτερως ταραγμένη, από το 1960 μέχρι το θάνατο του, το 1977.

Εμφανίσεις: 63346
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!