Σοφοκλέους για διαφύλαξη των δικαιωμάτων των Χριστιανών

sofokliss1

Την ανάγκη αποδοχής του δικαιώματος της θρησκευτικής ελευθερίας, ιδιαίτερα των Χριστιανών, αλλά και την διαφύλαξη των Χριστιανικών μνημείων στην περιοχή, ζήτησε ο Ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ, Σοφοκλής Σοφοκλέους, κατά την διάρκεια του διήμερου συνεδρίου που διοργάνωσε η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα τις σχέσεις της ΕΕ με την Αίγυπτο, Τυνησία και Μαρόκο.
 
Κατά την σημερινή συζήτηση σχετικά με την άνοδο των Ισλαμικών κομμάτων στην περιοχή, υπό την παρουσία κρατικών αξιωματούχων των εν λόγω χωρών, ο Σοφοκλής Σοφοκλέους χαιρέτισε την προσπάθεια που καταβάλλεται για την δημοκρατικοποίηση των χωρών του Αραβικού κόσμου, ενώ τόνισε την ανάγκη όπως η ΕΕ ενισχύσει αυτή την προσπάθεια.

Όπως επισήμανε, η πλούσια ιστορία και η μοναδική διαδρομή των Αράβων αποτελεί για την ΕΕ σημείο αναφοράς.

Ως εκ τούτου έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε την περιοχή για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, ανάπτυξης και προόδου, σημειώνοντας πως επιβάλλεται να υπάρξει μια πραγματική «Αραβική Άνοιξη».
 
Ο Ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ, απαίτησε να συγκεκριμενοποιηθούν τα μέτρα προάσπισης, αποδοχής και αναγνώρισης του δικαιώματος της θρησκευτικής ελευθερίας σε αυτές τις χώρες.

Ειδικότερα, όπως υπογράμμισε, η ανάγκη προστασίας των Χριστιανών καθώς επίσης και η διαφύλαξη των εκκλησιών και των Χριστιανικών μνημείων.

Εμφανίσεις: 49022
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!