«Φωλιά Αγάπης» από την Ι.Μ. Κωνσταντίας

Image

Τα εγκαίνια του νέου οικήματος στο οποίο θα στεγάζεται η «Φωλιά Αγάπης», όπως έχει ονομαστεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητρόπολης Κωνσταντίας–Αμμοχώστου, τελέστηκαν την Κυριακή από τον Μητροπολίτη Κωνσταντίας Βασίλειο και το Δήμαρχο Παραλιμνίου Θεόδωρο Πυρίλλη.

Η ανάγκη για μεταφορά του χώρου όπου στεγάζεται το Κοινωνικό Παντοπωλείο σε ένα μεγαλύτερο, προέκυψε από το γεγονός ότι αυξάνεται ο αριθμός των ατόμων που έχουν ανάγκη τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης για την επιβίωσή τους.

Ο χώρος που βρίσκεται πίσω από την Πλατεία Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι, προσφέρθηκε δωρεά προς τη Μητρόπολη Κωνσταντίας από τον Αναστάση Πυρίλλη, πατέρα του Δημάρχου Παραλιμνίου, στη μνήμη των παιδιών του Αδάμου και Χρυστάλλας Πυρίλλη.

Σε δηλώσεις του ο Μητροπολίτης Βασίλειος ανέφερε ότι «τουλάχιστον 500 οικογένειες καταφεύγουν στην Ιερά Μητρόπολη για να προμηθευτούν τα απαραίτητα για την επιβίωσή τους. Εάν αναλογιστεί κανείς το γεγονός ότι 10 μαθητές ανά κάθε σχολείο δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν ένα σάντουιτς και ένα αναψυκτικό και η Μητρόπολη προσφέρει ένα ποσό σε κάθε σχολείο για την εξυπηρέτηση των μαθητών, μπορεί κάποιος να φανταστεί την οξύτητα του προβλήματος που αντιμετωπίζει η επαρχία Αμμοχώστου».

Πρόσθεσε ότι «εκείνος που ελεεί το φτωχό είναι σαν να δίνει δάνειο στο Θεό, όμως ότι το δάνειο που δίνουμε εμείς στο Θεό είναι εξασφαλισμένο. Δεν είναι όπως τα επισφαλή δάνεια που έδωσαν δυστυχώς οι τράπεζες και μας οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση. Η προσφορά σας θα πιάσει τόπο και για την περιοχή αλλά και ενώπιον του Θεού». Ανέφερε ακόμα ότι «ευχαριστίες θα οφείλει όλος ο κόσμος του Παραλιμνίου και της επαρχίας μας γι’ αυτήν την βοήθεια που δίνεται απλόχερα για να ενισχυθεί το έργο της Μητρόπολης».

Από την πλευρά του ο Αναστάσης Πυρίλλης δήλωσε ότι η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας - Αμμοχώστου του ζήτησε προ διετίας το συγκεκριμένο χώρο για να τον ενοικιάσει, ωστόσο, όπως είπε «δεν θεώρησα σωστό να τον ενοικιάσω. Οταν όμως κατάλαβα την ανάγκη που έχει ο τόπος, τότε μαζί με την οικογένειά μου προσφέραμε αυτόν τον χώρο αφιλοκερδώς στη Μητρόπολη».

Επιδιορθώσαμε το χώρο, συνέχισε «και θα το δώσουμε για όσο καιρό η Μητρόπολη το χρειάζεται. Το χώρο τον έχουμε προσφέρει στη μνήμη του γιου μου Αδάμου Πυρίλλη, ο οποίος έπεσε σε διατεταγμένη υπηρεσία της Εθνικής Φρουράς και της Χρυστάλλας Πυρίλλη-Κρασά, η οποία χάθηκε αδίκως στην τέταρτη γέννα της».

Εμφανίσεις: 44323
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!