Ολονύκτια αγρυπνία στην Ιερά Μονή Κύκκου για την Κύπρο

imkikkou

Του Λουκά Παναγιώτου | Romfea.gr

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου μετά από εισήγηση του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρου και συναισθανόμενη τη δυσκολία των καιρών, ένεκα της οικονομικής κρίσης, την οποία θεωρεί ως επακόλουθο της αυτονόμησής μας από τον Θεό και της προσκόλλησής μας στην ύλη, αποφάσισε ομόφωνα να καλέσει το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας της Κύπρου,

Το Σάββατο 13 προς την Κυριακή 14 Απριλίου, σε ολονύκτια αγρυπνία, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική Ιερά Μονή Κύκκου.

Η ολονύκτιος ακολουθία θα αρχίσει στις 8.00 μ.μ. του Σαββάτου 13 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί την επομένη ημέρα, με πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου συμπαραστατούμενου από τα μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα ψαλλεί Παρακλητικός Κανόνας και θα ακολουθήσει η λιτάνευση της θαυματουργικής Εικόνος της Ελεούσας του Κύκκου, εντός της Ιεράς Μονής.

Η αδελφότητα της Ιεράς Μονής Κύκκου καλεί τον πιστό λαό μας να προσέλθει αθρόα στην ολονύκτιο ακολουθία και να κάμψει το γόνυ της ψυχής του μπροστά στη σεβάσμια εικόνα της Παναγίας της Κυκκώτισσας και να εκζητήσουμε, όλοι μαζί, το έλεος και τη βοήθειά της, ούτως ώστε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες αυτές που διέρχεται σήμερα ο τόπος μας.

Ο Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρος επανειλημμένα, το τελευταίο διάστημα, έχει καλέσει τον πιστό λαό της Κύπρου να μην απελπίζετε και να μην χάνει το θάρρος και την αγωνιστικότητα του στηριζόμενος και αντλώντας δύναμη από την ιστορία του τόπου μας αλλά και κυρίως από την πίστη μας.

«Στον αγώνα μας αυτό δεν πρέπει να ξεχνούμε ποτέ την Υπέρμαχο Στρατηγό του Έθνους μας, την Μητέρα του Θεού, την Παναγία μας», υπογραμμίζει και «νοερά να την ενατενίζουμε πρέπει και γονυκλινείς μπροστά στα άχραντα πόδια της θερμά να την παρακαλέσουμε να γίνει για μας για άλλη μια φορά τείχος και οχύρωμα και σκέπη και κραταίωμα».

«Για να γίνουν όλα αυτά, για να γίνουν οι δεήσεις και οι παρακλήσεις μας αυτές δεκτές από την Παναγία και να τις μεταφέρει στον θρόνο του Υιού της και να εισακουστούν να ξαναζωντανέψουμε πρέπει μέσα μας την πίστη και την εμπιστοσύνη μας στον Θεό. Η μακρά δοκιμασία μας, η θλίψη και ο πόνος μας πρέπει να φέρουν συναίσθηση, να απαλύνουν τις καρδιές, να κινήσουν σε μετάνοια, σε εξομολόγηση και συχνή Θεία Κοινωνία, να μας επαναφέρουν δηλαδή προς τον Θεό και τότε να ’στε βέβαιοι ότι θα σωθούμε», επισημαίνει ο Κύκκου Νικηφόρος.

Μέσα, λοιπόν, σε αυτό το πνεύμα και με αυτή την συναίσθηση και αγωνία πραγματοποιείται η ολονύχτιος αυτή ακολουθία προς την Κυρία Θεοτόκο του Κύκκου.

Εμφανίσεις: 103357
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!