Ημερίδα για τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννηση του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου

makarios

Το ΄Ιδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ διοργάνωσε, με μεγάλη επιτυχία,  στο Πολιτιστικό του Κέντρο Ημερίδα με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη γέννηση του Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄ .

Στην εκδήλωση με  θέμα  «Ο Εθνάρχης Μακάριος ως πολιτικός αρχηγός του απελευθερωτικού αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α., 1955- 1959» ομιλητές ήταν οι κ.κ. Πέτρος Παπαπολυβίου, Χρήστος Ζαχαράκις, Βαγγέλης Κουφουδάκης, Μάριος Ευρυβιάδης, Ιωάννης Λάμπρου, Νέαρχος Νεάρχου, Γιώργος Γιωργής και η κα Νταϊάνα Μαρκίδου.

Την εκδήλωση που χαιρέτισαν ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος Β΄ και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον πολύς κόσμος τον οποίο καλωσόρισε ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ κ. Αντρέας Κ. Φυλακτού.

Μετά την εκδήλωση ο Μακαριότατος εγκαινίασε έκθεση με θέμα «Μακάριος και Καλές Τέχνες» στην Πινακοθήκη του Ιδρύματος.  Η έκθεση αυτή θα παραμείνει ανοικτή ως την 31η Δεκεμβρίου 2013.

Την οργανωτική επιτροπή για το «Έτος Μακαρίου» απαρτίζουν οι κ.κ. Αντρέας Κ. Φυλακτού – Πρόεδρος, Μιχάλης Κολοκασίδης,  Γιάννης Λάμπρου, Νέαρχος Νεάρχου και οι κυρίες Φάνη Λούκα (Γραμματέας) και Στέλλα Δυμιώτη.

Εμφανίσεις: 59844
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!