Πάφου: ''Η Εκκλησία της Κύπρου θα δώσει ακόμη και τα σκεύη των εκκλησιών''

sinodos kipros

Το θέμα της υποθήκευσης της εκκλησιαστικής περιουσίας και χρησιμοποίηση των χρημάτων αυτών για βοήθεια προς την κοινωνία είναι πιθανόν να τεθεί προς συζήτηση στην αυριανή συνεδρία της Ιεράς Συνόδου.

Αυτό δήλωσε ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, σημειώνοντας ότι η Εκκλησία της Κύπρου ως πνευματική ηγεσία δεν θα μείνει μακριά από το μεγάλο πρόβλημα που βιώνει ο λαός.

Ο Μητροπολίτης Πάφου, που μιλούσε μετά την εκδήλωση βράβευσης τελειόφοιτων μαθητών της Μητροπολιτικής περιφέρειας Πάφου που συμμετείχαν στον ετήσιο διαγωνισμό που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Πάφου με θέμα την «Ελληνική γλώσσα και η αξία της», και ερωτηθείς σχετικά είπε ότι η Ιερά Σύνοδος θα ασχοληθεί με τη θλίψη και την κατήφεια που κατέχει το λαό λόγω των μέτρων που του επιβλήθηκαν από την τρόικα και από τη θέση στην οποία βρέθηκε ο τόπος.

Θα πρέπει, είπε, να δούμε προς δύο κατευθύνσεις τα πράγματα. Πρώτα, συνέχισε, προς ορισμένους «δικούς μας» οι οποίοι «έχουν κατασπαράξει πραγματικά και την υπόληψη του κράτους μας, αλλά και την περιουσία μισθοσυντήρητων φτωχών ανθρώπων» που συγκέντρωναν για να σπουδάσουν τα παιδιά τους, και να έχουν κάτι για τα υστερινά τους.

Αυτοί οι άνθρωποι, είπε, «αν μπορούν να ονομαστούν άνθρωποι και όχι ανθρωποειδή, πρέπει να βρεθούν, να αποδοθούν οι ευθύνες, να λογοδοτήσουν, και να παρουσιαστούν ενώπιον της δικαιοσύνης».

Πρόσθεσε, επίσης, πως η δίκη του Θεού θα έρθει σε αυτούς, λέγοντας παράλληλα πως θα πρέπει να αποκατασταθεί το αίσθημα δικαίου του λαού.

Ο Πάφου Γεώργιος είπε επίσης πως σήμερα που η Κύπρος γιορτάζει την εθνική της επέτειο, τιμά τους ανθρώπους που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία του τόπου, δεν μπορεί κάποιοι ύστερα από μια γενιά να πατούν πάνω σε πτώματα και να μην ενδιαφέρονται ούτε για την πατρίδα τους ούτε για το συνάνθρωπο τους.

Πρόσθεσε επίσης, πως θα πρέπει «να στραφούμε και προς τους διεθνείς δανειστές μας οι οποίοι χωρίς ίχνος δικαίου, αλλά και με την αίσθηση ότι πρέπει να μας καταπιέσουν για να υποχωρήσουμε και σε θέματα αρχών στο εθνικό μας θέμα, επιβάλλουν αυτούς τους πρωτόγνωρους όρους όπως είπε, που σε κανένα άλλο λαό δεν επέβαλαν ούτε είναι δυνατό να επιβάλουν».

Απαντώντας σε ερώτηση πόσο είναι εφικτή η πρόταση του Αρχιεπισκόπου για την παραχώρηση της εκκλησίας της περιουσίας στην προσπάθεια να βοηθηθεί ο τόπος, ο Πάφου Γεώργιος είπε «νομίζω ότι θα βρεθεί η λύση από την ίδια την κυβέρνηση», προσθέτοντας πως αν βρεθούν άνθρωποι οι οποίοι έχουν χρήματα εκτός της Κύπρου ή εντός και θα μπορούν να δεχτούν ω υποθήκευση αυτή την περιουσία θα πάρει τα χρήματα η εκκλησία και θα τα διαθέσει για την κοινωνία.

Είπε επίσης πως υπάρχει η πιθανότητα να τεθεί και αυτό το θέμα προς συζήτηση αύριο στην Ιερά Σύνοδο.

Ο Μητροπολίτης Πάφου πρόσθεσε πως η Εκκλησία της Κύπρου είναι έτοιμη να δώσει ακόμη και τα σκεύη των εκκλησιών και τα τιμαλφή.

Έχει καταρρακωθεί η αξιοπρέπεια της πατρίδας μας, κλυδωνίζεται το ίδιο το κράτος μας και η ύπαρξη μας, και θα πρέπει, κατέληξε, να κάνουμε τα πάντα για να προσπαθήσουμε να σταθούμε στα πόδια μας.

Εμφανίσεις: 58231
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!