Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: ''Μας συμπεριφέρονται σαν εχθρούς"

cyproschrist

ROMFEA.GR | Δυναμική παρέμβαση στις δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο πραγματοποιεί ο Αρχιεπίσκοπος της Μεγαλονήσου Χρυσόστομος.

Σε αποκλειστική του συνέντευξη στον απεσταλμένο της τηλεόρασης του ALPHA Σπύρο Λάμπρου, εξηγεί το σχέδιο που παρουσίασε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, να προσφέρει ολόκληρη την εκκλησιαστική περιουσία ως εγγύηση για δανεισμό.

Ο προκαθήμενος της Κυπριακής Εκκλησίας δεν διστάζει να επιτεθεί στην Ε.Ε για την έλλειψη αλληλεγγύης, που επιδεικνύουν οι εταίροι, λέγοντας ότι «μας συμπεριφέρονται σαν εχθροί» και διερωτάται με νόημα: «Είναι πολλά τα 10 δισ. που ζητάμε; Τι είναι μπροστά στην Ευρώπη; Ψίχουλα».

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου τόνισε χαρακτηριστικά: "Είμαι έτοιμος να δώσουμε όλη την περιουσία της Εκκλησίας για να στηριχθεί και να επιβιώσει αυτός ο λαός, εδώ στην γη των πατέρων του".

"Η περιουσία της Εκκλησίας δεν είναι ούτε δική μου, ούτε των Μητροπολιτών, ούτε των ιερέων μας! Ανήκει στον λαό και θα διατεθεί για τον λαό, αν παραστεί ανάγκη", πρόσθεσε σε άλλο σημείο ο Μακαριώτατος.

Τέλος ο Προκαθήμενος της Κυπριακής Εκκλησίας τόνισε: "Χάρηκα τους υπηρέτες του λαού, που έλαβαν μια γεναία απόφαση και έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα στην Ευρώπη να μάθει να συμπεριφέρεται πιο ευγενικά".

Εμφανίσεις: 49726
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!