Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου απαντά στην «Financial Times»

kyprou15

Το δημοσίευμα τής εφημερίδας «Financial Times» που λέγει «ότι θα ήταν κρίμα η οικονομική κρίση στην Κύπρο να μην αξιοποιηθεί ως πιθανός μοχλός πίεσης για τη λύση τού Κυπριακού» μόνο αγανάκτηση (για να μην πω αποτροπιασμό)  μπορεί να προκαλέσει στον Κυπριακό λαό. Το άρθρο προφανώς έχει γραφεί από ανιστόρητο πρόσωπο, που αξιολογεί τα πάντα κάτω από την οπτική γωνία τού χρήματος.

Είμαστε σίγουροι ότι ο αρθρογράφος αυτός δεν έχει μελετήσει ποτέ ελληνική ιστορία και δεν έχει διδαχθεί ποτέ ότι οι αγώνες για την ελευθερία και τις άλλες αξίες της ζωής δεν γίνονται από τους πλουσίους, που ο στόχος της ζωής τους είναι ο ευδαιμονισμός, αλλά από λαούς οι οποίοι είναι εμποτισμένοι με τα ανώτερα ιδανικά τής ζωής, την πρώτη θέση των οποίων κατέχει η ελευθερία.

Ο Κυπριακός λαός απέδειξε δια μέσου τής μακραίωνης ιστορικής του παραδόσεως ότι είναι λαός που γνωρίζει να αγωνίζεται και στην ανάγκη να θυσιάζεται για τα ιδανικά του.  Οι ιστορικές του ρίζες είναι βαθύτατα διαποτισμένες με τους αγώνες για την απόκτηση τής Ελευθερίας του, στους οποίους άλλωστε οφείλει και την επιβίωσή του.  

Εμείς, ως Εκκλησία Κύπρου, είμαστε αποφασισμένοι να σταθούμε δίπλα στη νέα κυβέρνηση, και να τη βοηθήσουμε να αγωνιστεί για να επιτύχει μια δίκαιη και βιώσιμη λύση τού Κυπριακού.

Θέλουμε όμως εκ των προτέρων να διαβεβαιώσουμε τον αρθρογράφο τής Financial Times ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να υπάρξει χέρι ελληνικό που να υπογράψει λύση δύο κρατών, όπως  ονειρεύονται ο Νταβούτογλου και ο Ερτογάν.

Συνεπώς, ας παύση ο αρθρογράφος και οι όμοιοί του να ελπίζουν ότι ο Κυπριακός λαός, κάτω από το βάρος των σημερινών του δυσκολιών, θα δεχθεί νόθο λύση.

Ο λαός μας, με επικεφαλής την Εκκλησία και την εκλεγησόμενη ηγεσία του, θα σταθεί ανυποχώρητος διεκδικητής των απαράγραπτων ιστορικών του δικαιωμάτων.

Εμφανίσεις: 56089
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!