Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Έπρεπε να αντιδράσουμε πιο δυναμικά»

christof-cuprus

Το κράτος έπρεπε να αντιδράσει πιο δυναμικά, ενώ τα Ηνωμένα Έθνη δεν έκαναν την δουλειά τους, δήλωσε την Τετάρτη ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, όταν ρωτήθηκε αναφορικά με την λεγόμενη σύλληψη και παράνομη κράτηση από το κατοχικό καθεστώς των τριών μελών της Αστυνομίας αλλά και των Ε/κ ψαράδων.

«Εγώ είμαι υπέρ του ότι ο λαός πρέπει να μάθει να αντιδρά. Δεν μπορεί το κατοχικό καθεστώς να ‘συλλαμβάνει’ αστυνομικούς οι οποίοι προσπαθούσαν να συλλάβουν κάποιο εγκληματία και αντί να τους επαινέσουν τους ‘συνέλαβαν’», είπε ο Μακαριότατος.

Ειδικά για τους τρεις αστυνομικούς ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι «δεν είναι μια απλή ‘σύλληψη’ κάποιου πολίτη, πρόκειται για όργανα της τάξεως και μάλιστα τους έπιασαν με τον οπλισμό και τον εξοπλισμό που είχαν καθώς και με τους ασυρμάτους».

Οι ασύρματοι, συνέχισε ο Αρχιεπίσκοπος, «έχουν κάποια ιδιαιτερότητα και οι δικοί μας ασύρματοι δεν μπορούν να παρακολουθούνται από τους ασυρμάτους του κατοχικού καθεστώτος».

Πρόσθεσε ότι «από την στιγμή που έχουν στην κατοχή τους, τους ασυρμάτους της Κυπριακής Αστυνομίας, θα βρουν αυτή την ιδιαιτερότητα και εμείς, θα μπούμε στον μπελά, εάν μου επιτρέπεται η φράση, να αλλάξουμε το σύστημα όλου του εξοπλισμού που έχει η Αστυνομία».

Αναφορικά με την παράνομη σύλληψη των Ε/κ ψαράδων, ο Μακαριώτατος είπε ότι αυτοί «ήσαν άνθρωποι του λαού δεν ήσαν όργανα της τάξεως, ήταν βιοπαλαιστές άνθρωποι, ασφαλώς και εκεί πρέπει να μάθουμε να αντιδρούμε γιατί δεν μπορούν να πηγαίνουν να τους ‘συλλαμβάνουν’ επειδή θέλουν να βγάλουν το ψωμί τους οι άνθρωποι με την τίμια εργασία τους».

Σημείωσε ότι «η θάλασσα είναι ανοικτή για όλους τους ψαράδες και δεν ανήκει στο ψευδοκράτος του Ντενκτάς».

Ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε πως τάσσεται υπέρ «ότι δεν πρέπει να περνούν απαρατήρητα, οι καταστάσεις που προσβάλλουν την κρατική μας υπόσταση, διότι αυτό θέλουν στο κατοχικό καθεστώς είναι να ισοπεδώσουν τα πάντα και θέλουν να μας παραλληλίζουν μαζί τους».

«Εδώ είναι το επίσημο κράτος και εκεί είναι ψευδοκράτος και πρέπει να το αντιληφθούν», τόνισε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος είπε ότι «οι πληροφορίες μας, όπως και όλου του πληθυσμού, είναι ότι τα Ηνωμένα Έθνη δεν έκαναν την δουλειά τους και το επίσημο κράτος που έπρεπε να αντιδράσει πιο δυναμικά, αν και δεν έχουμε πολλά μέσα να το πράξουμε, όταν όμως μας δίδεται η ευκαιρία, οφείλουμε να αντιδρούμε για να μην περνούν απαρατήρητες αυτές οι ενέργειες που κάνει εκάστοτε το παράνομο καθεστώς που υπάρχει εδώ στο νησί μας».

Οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου έγιναν μετά από δημοσιογραφική διάσκεψη για την Β’ Εβδομάδα Πολιτισμού και Βιβλίου που διοργανώνει η Εκκλησία της Κύπρου.

Εμφανίσεις: 35654
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!