Η Ι.Μ.Ταμασού κοντά στους ξενόγλωσσους Ορθόδοξους Χριστιανούς

tamas

Mετά από πρόσκληση του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως ( Εκκλησία Βουλγαρίας) κ. Νικόλαος μετέφερε στην Κύπρο τεμάχιο του ιερού λειψάνου της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Κυριακής.

Επίσης Κληρικοί από το Πατριαρχείο Ρουμανίας μετέφεραν τεμάχιο του ιερού λειψάνου του Οσίου Ιωάννου του Ρουμάνου.

Η επίσημη υποδοχή των ιερών αυτών θησαυρισμάτων, έγινε από τον Μητροπολίτη Ταμασού, τον ιερό κλήρο, τους τοπικούς άρχοντες και εκατοντάδες πιστούς, μπροστά από τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Επισκοπειό.

Στη συνέχεια, εν πομπή, τα ιερά λείψανα μεταφέρθηκαν στο ανεγερθέντα ιερό ναό της Αγίας Κυριακής και του Οσίου Ιωάννου του Ρουμάνου, ο οποίος βρίσκεται στο προαύλιο του Μητροπολιτικού Μεγάρου της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού, του οποίου θα τελέστηκαν και τα θυρανοίξια και στον οποίο θα τελείτε η θεία λειτουργία και στη Ρουμανική γλώσσα.

Μετά την τελετή των θυρανοιξίων, ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από τη Ρουμανία.

tamas1

tamas2

Εμφανίσεις: 46122
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!