Ξεκινούν οι διαλέξεις του Σαλαμίνιου Ελεύθερου Πανεπιστημίου

 KonΗ Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας - Αμμοχώστου και το Πανεπιστήμιο Κύπρου ανακοινώνουν την έναρξη του δεύτερου κύκλου διαλέξεων του Σαλαμίνιου Ελεύθερου Πανεπιστημίου Αμμοχώστου.

Για το Ακαδημαϊκό Έτος 2012-2013, από τον Οκτώβριο μέχρι το Μάιο, θα δοθούν οκτώ διαλέξεις από Καθηγητές ή Ερευνητές του Πανεπιστημίου Κύπρου για επίκαιρα, σύγχρονα και ιστορικά θέματα.

Στόχος του Ελεύθερου Πανεπιστημίου είναι η ενημέρωση του ευρύτερου κοινού μέσα από εκλαϊκευμένες διαλέξεις για επίκαιρα, σύγχρονα και διαχρονικά θέματα. Μέσα από τον κοινωνικό και πολιτιστικό αυτό θεσμό, το Σαλαμίνιο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Αμμοχώστου επιδιώκει να συμβάλει στην πολιτιστική και πνευματική αναβάθμιση της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου.

Οι διαλέξεις θα πραγματοποιούνται στο Συνοδικό της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας – Αμμοχώστου στο Παραλίμνι, μία φορά τον μήνα, ημέρα Πέμπτη και ώρα 7:00 μ.μ. (από Οκτώβριο μέχρι Μάρτιο) και 8:00 μ.μ. (για Απρίλιο και Μάιο).

Οι διαλέξεις έχουν δομηθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να υπάρχει αλληλεπίδραση και επικοινωνία εισηγητών και παρευρισκομένων, είναι διάρκειας 45 λεπτών, ενώ θα ακολουθεί συζήτηση μέχρι και τις 9:00μμ. (ή τις 10:00 για Απρίλιο και Μάιο).

Με την ολοκλήρωση των διαλέξεων, κατά την τελετή λήξης (16 Μαΐου 2013), θα απονεμηθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης στο κοινό που συμμετείχε στο θεσμό κατά το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013.

Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012, και ώρα 7 μ.μ., στο Συνοδικό της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας - Αμμοχώστου στο Παραλίμνι. Κατά την τελετή έναρξης θα δοθεί η πρώτη διάλεξη, από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητή Φυσικής κ. Κωνσταντίνο Χριστοφίδη, με θέμα «Το μέλλον του μέλλοντος».

Πληροφορίες και Εγγραφές: Γραφείο Πνευματικής Διακονίας Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας-Αμμοχώστου (Τηλ. 23812456/7).

 

Εμφανίσεις: 35318
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!