Χιλιάδες πιστοί στην Ιερά Μονή του Αγίου Νεοφύτου

agio neofitos

''Των Λευκάρων το κλέος και κυπρίων το καύχημα, μονής Εγκλείστρας πολιούχε, θεοφόρε πατερ ημων Νεόφυτε…''

Το μοναστήρι του αγίου Νεοφύτου οπως και ολόκληρο το νησί των Κυπρίων, όπως με τα ωραία αυτά λόγια περιγράφει ο Υμνωδός στο Απολυτίκιο του αγίου, λούστηκε και φέτος από το λαμπρό φως της γιορτής της ανέυρεσης και ανακομιδής των λειψάνων του οσίου Νεοφύτου, πολιούχου, προστάτου της μονής αλλά και όλης της νήσου, άγιος που αποτελεί το καύχημα κάθε Κυπρίου όπου γης ευρισκομένου.

Κάθε χρόνο στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου χιλιάδες Κύπριοι, από όλο το νησί, αλλά και προσκυνητές από άλλες χώρες προπαντώς ορθόδοξες, κατακλύζουν την Ιερά Μονή του Αγίου Νεοφύτου και συμμετέχουν με ευλάβεια και κατάνυξη στις Ιερές Ακολουθίες.

Κατά τον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό ο οποίος ετελέσθη στον κεντρικό Ναό της Μονής που γιορτάζει την Κοίμηση της Θεοτόκου, χοροστάτησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου και Νέας Ιουστινιανής κ. Χρυσόστομος, συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορωνείας κ. Παντελεήμωνος και του ηγουμένου της Μονής Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Χύτρων κ.κ Λεοντίου.

Στον Ιερό Ναό όπου προσήλθε πλήθος πιστών προκειμένου να τιμήσουν και να προσκυνήσουν τα κατά θαυμαστό τρόπο ευρεθέντα λείψανα της Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημων Νεοφύτου του Εγκλείστου.

Την κυριώνυμη ημέρα της Εορτής, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τους Μητροπολίτες Πάφου κ. Γεώργιο, Κορονείας κ. Παντελεήμωνα, Ναυκράτιδος κ. Κύριλλο και τον Επίσκοπο  Χύτρων κ. Λεόντιο, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής του Αγίου Νεοφύτου, χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας.

Αξίζει να σημειωθεί οτί πραγματοποιήθηκε η περιφορά των Ιερών Λειψάνων πέριξ του Ιερού Ναού στο τέλος του εσπερινού αλλά και της θείας λειτουργίας. 

Για την πνευματική διδασκαλία της δύναμης του αγίου Νεοφύτου μίλησε στην θεία λειτουργία ο μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων, ο οποίος ηλεκτρίζει πάντοτε με τον πνευματικό του λόγο τους ευλαβείς προσκυνητές.

Φέτος σ´αυτήν την Πανήγυρη ήταν παρόντες και οι διάσημοι καθηγητές του Πανεπιστημίου Νεάπολις της Πάφου, από το μεταπτυχιακό θεολογικό τμήμα.

agios neofitos4

agios neofitos1

agios neofitos2

agios neofitos5

Εμφανίσεις: 54934
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!