Μαλάς: ''Να επενδύσει άλλου ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου''

malas

Η υποψηφιότητα του έχει όραμα και θα διεκδικήσει την Προεδρία της Κύπρου για να προτάξει όραμα δήλωσε σήμερα ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς προσθέτοντας ότι δεν τον αφορούν οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου για μίζες και καρέκλες.

Συμβούλευσε επίσης τον Προκαθήμενο της εκκλησίας να επενδύσει σε άλλου είδους επιχείρηση από την αγορά οικοπέδων στην κυπριακή ΑΟΖ λέγοντας ότι ως αρχιποιμένας έχει θεσμικό ρόλο να μετατρέψει την κοινωνία μας σε λιγότερο υλιστική.

Σε δηλώσεις στα Περβόλια, μετά την ομιλία του σε ενημερωτική ημερίδα της ΕΔΟΝ για τις Προεδρικές εκλογές, ο κ. Μαλάς κλήθηκε να σχολιάσει την πρόθεση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου για αγορά οικοπέδων στην κυπριακή ΑΟΖ την ώρα που προχωρεί σε μειώσεις μισθών ιερέων.

«Θα συμβούλευα την εκκλησία να επενδύσει σε μία άλλου είδους επιχείρηση, την επιχείρηση να μεταδώσει περισσότερη πνευματικότητα στο ποίμνιο της και λιγότερο υλισμό που είναι κύριο χαρακτηριστικό αυτής της κοινωνίας. Θεωρώ ότι η εκκλησία και πρωτίστως ο Αρχιεπίσκοπος σαν αρχιποιμένας της εκκλησίας έχει και το θεσμικό ρόλο να αναλάβει να μετατρέψει αυτή τη κοινωνία σε περισσότερο αλληλέγγυα και λιγότερο υλιστική».

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου ότι οι πολιτικοί στην Κύπρο ενδιαφέρονται μόνο για την καρέκλα, τις μίζες και δεν έχουν όραμα για τον τόπο, ο κ. Μαλάς είπε ότι «σίγουρα οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου δεν με αφορούν. Η δική μας υποψηφιότητα και όραμα έχει και ενδιαφερόμαστε να διεκδικήσουμε και να αναλάβουμε την προεδρία αυτού του κράτους για να προτάξουμε όραμα».

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του Προκαθημένου ότι οι Προεδρικές εκλογές του 2013 θα είναι ενός γύρου, ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «θα τον απογοητεύσω τον Αρχιεπίσκοπο, οι εκλογές θα είναι δύο γύρων και η δική μας υποψηφιότητα θα είναι εκεί στο δεύτερο γύρο».

Εμφανίσεις: 36506
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!