Ο Μητροπολίτης Κυρηνείας στην 31η Οικουμενική Συνάντηση Επισκόπων

kirineiasΤην ανησυχία του για το μέλλον των χριστιανικών κοινοτήτων στη Μέση Ανατολή θα καταθέσει τόσο στην 31η Οικουμενική Συνάντηση Επισκόπων όσο και στο  Ισλαμικό Πανεπιστήμιο Αλ Αζχαρ, ο Μητροπολίτης Κυρηνείας Χρυσόστομος.

Θα θέσει, παράλληλα, το θέμα της καταπάτησης των θρησκευτικών ελευθεριών των Κερυνειωτών και της βεβήλωσης και της σύλησης των λατρευτικών χώρων, ναών και κοιμητηρίων της κατεχόμενης επαρχίας του.

Ο Μητροπολίτης Κυρηνείας συμμετέχει στην 31η Οικουμενική Συνάντηση Επισκόπων, η οποία πραγματοποιείται στο Κάιρο από τις 3-7 Σεπτεμβρίου 2012, με θέμα «Συναντείστε το γείτονά μας με Αγάπη» εδράζεται στο λόγο του Κυρίου: «σας βεβαιώνω πως αφού τα κάνατε αυτά για έναν από τους άσημους αδελφούς μου, τα κάνατε για μένα» (Μτ. 25:40).

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Κυρηνείας, η παρουσία του Μητροπολίτη Κυρηνείας στη συνάντηση θεωρείται σημαντική.

«Μπροστά στα δύσκολα γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά δεδομένα που αντιμετωπίζουν οι χώρες της Μέσης Ανατολής και με την αναμενόμενη επιδείνωση της οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης στην Ευρώπη, θα πρέπει οι νέοι να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να δραστηριοποιηθούν σε προγράμματα σε όλα τα κοινωνικά και θεσμικά επίπεδα», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα με τη διεξαγωγή του συνεδρίου όπου θα συζητηθούν η παρούσα θρησκευτική, κοινωνική και πολιτική κατάσταση, ο Διαθρησκειακός διάλογος, και η αγάπη προς τον πλησίον, θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε μοναστήρια, πολιτιστικούς χώρους και στο Ισλαμικό Πανεπιστήμιο Αλ Αζχαρ.

Ο Μητροπολίτης Κυρηνείας τόσο στη Συνάντηση των Επισκόπων όσο και στο Ισλαμικό Πανεπιστήμιο θα καταθέσει την ανησυχία του για το μέλλον των χριστιανικών κοινοτήτων στη Μέση Ανατολή, και θα θέσει το θέμα της καταπάτησης των θρησκευτικών ελευθεριών των Κερυνειωτών και της βεβήλωσης και της σύλησης των λατρευτικών χώρων, ναών και κοιμητηρίων της κατεχόμενης επαρχίας του.

Τον Οκτώβριο του 2010, ο Μητροπολίτης, ως Αρχιμανδρίτης, εκπροσώπησε την Εκκλησία της Κύπρου στην 1η Σύνοδο Επισκόπων Μέσης Ανατολής, που πραγματοποιήθηκε στο Βατικανό.

Εμφανίσεις: 36004
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!