Διαψεύδει δημοσίευμα της "Χαραυγής" η Αρχιεπισκοπή Κύπρου

megaro kypros

Γράφει ο Λουκάς Παναγιώτου - 01.46

Ως αναληθές και εκτός πραγματικότητας χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή της η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου το δημοσίευμα του περασμένου Σαββάτου, 7 Ιουλίου 2012, στην εφημερίδα «Χαραυγή» και το οποίο ανέφερε ότι «δήθεν η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος θα τελέσει από κοινού το μνημόσυνο των πεσόντων υπερασπιστών της νομιμότητας και αυτών που έστρεψαν τα όπλα κατά της Δημοκρατίας».

«Κατά το ετήσιο μνημόσυνο που θα τελεσθεί την ερχόμενη Κυριακή 15 Ιουλίου 2012 θα μνημονευθούν μόνο τα ονόματα των πεσόντων προς προάσπιση της Δημοκρατίας και της νομιμότητας, όπως άλλωστε έχει ήδη δηλωθεί και με επίσημο ανακοινωθέν από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου «καλεί τον κυπριακό λαό να τιμήσει την μνήμη όσων έπεσαν κατά την διάρκεια του προδοτικού πραξικοπήματος, προς προάσπιση της νομιμότητας και της Δημοκρατίας, τόσο κατά το επίσημο μνημόσυνο που θα τελεσθεί την Κυριακή 15 Ιουλίου 2012, μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στο Νέο Κοιμητήριο Λευκωσίας, όσο και στα μνημόσυνα που θα τελεσθούν και σε όλους τους ιερούς ναούς της νήσου μας».

Εμφανίσεις: 35256
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!