Έπεσαν οι υπογραφές για τον θρησκευτικό τουρισμό Ρωσίας - Κύπρου

isaias-tihxon

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης - 01.46


 

Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ των Ορθοδόξων Εκκλησιών Ρωσίας και Κύπρου, για την ανάπτυξη των προσκυνηματικών περιηγήσεων προς την Κύπρο και τη Ρωσία υπεγράφη στη Μόσχα.

Η υπογραφή της συμφωνίας πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, μεταξύ του Σεβ. Μητροπολίτη Κιτίου κ. Χρυσοστόμου και Ταμασού κ. Ησαϊα με τον Διευθυντή της Οικονομικής Υπηρεσίας του Πατριαρχείου Μόσχας, Επίσκοπο Ποντόλσκ κ. Τύχων.

Να σημειωθεί ότι στη συνάντηση παρέστη και ο Διευθυντής του Προσκυνηματικού Κέντρου του Πατριαρχείου Μόσχας ιερομόναχος Νικόδημος Κολέσνικωφ, στελέχη του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας και μέλη της αντιπροσωπείας της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Κύπρου.

Ο Επίσκοπος Ποντόλσκ σε δήλωσή του, σχετικά με την υπογραφή της συμφωνίας τόνισε: «Το υπογραφέν σύμφωνο προβλέπει τη συνεργασία των αρμόδιων εκπροσώπων των δυο μερών στην οργάνωση των προσκυνηματικών εκδρομών, τον καταρτισμό των κοινών προγραμμάτων επισκέψεως προς τα ιερά προσκυνήματα, καθώς και την ενημερωτική υποστήριξη, τη διεξαγωγή συνεδριών, εκθέσεων, την έκδοση του οπτικο-ακουστικού υλικού».

Σε ανάμνηση για τις κοινές σπουδές στις θεολογικές σχολές τις Μόσχας ο Μητροπολίτης Ησαΐας, προσέφερε στον Επίσκοπο Τύχωνα ένα ενθύμιο εικόνα του Αγίου Αποστόλου Βαρνάβα ευχόμενος ο ιδρυτής της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Κύπρου να τον ευλογήσει και να παράσχει βοήθεια στην ανάπτυξη σχέσεων στον τομέα προσκυνηματισμού μεταξύ των Εκκλησιών μας.

Τέλος από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Κιτίου προσέφερε στον Επίσκοπο Ποντόλσκ μια εικόνα του Αγίου Λαζάρου του Τετραημέρου, ευχόμενος αυτός να είναι εκείνους που θα στηρίξει αυτή την καλή πρωτοβουλία.

Επίσης μετά το πέρας της υπογραφής του συμφώνου, συζητήθηκαν συγκεκριμένες ενέργειες για την υλοποίησή του.

 

Εμφανίσεις: 99294
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!