Κιτίου σε Μόσχας: «Σας προσφέρουμε ότι πολυτιμότερο έχουμε»

kitiou-mosxas

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


 

Τεμάχιο ιερού λειψάνου του Αγίου Λαζάρου από την Λάρνακα μεταφέρθηκε στην Μόσχα, το οποίο προσέφερε ο Μητροπολίτης Κιτίου κ. Χρυσόστομος στο Πατριάρχη Μόσχας προς ευλογία του Ρωσικού λαού.

«Ως ένδειξη του μεγάλου σεβασμού που τρέφουμε προς το πρόσωπό σας και της μεγάλης αγάπης μας προς τον αδελφό Ορθόδοξο Ρωσικό λαό, σας προσφέρουμε ό,τι πολυτιμότερο έχουμε ως Μητρόπολη Κιτίου. Σας προσφέρουμε τούτη την αργυρή λειψανοθήκη, μέσα στην οποία εναποθέσαμε, τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου, του Αγίου και Φίλου του Χριστού Λαζάρου του τετραημέρου, για να ευλογεί και αγιάζει τον ευλαβή Ορθόδοξο Ρωσικό λαό», ανέφερε απευθυνόμενος προς τον Πατριάρχη Μόσχας ο Μητροπολίτης Κιτίου.

Το ιερό λείψανο μετέφεραν στην Ρωσία ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, συνοδευόμενος από τους Σεβ. Μητροπολίτες Κιτίου κ. Χρυσόστομο και Ταμασού κ. Ησαΐα.

Αμέσως μετά την άφιξη στο αερολιμένα «Vnukovo-3» τελέσθηκε σύντομη δοξολογία ενώπιον της λειψανοθήκης, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ίστρας κ. Αρσενίου και κληρικών της Ρωσικής Εκκλησίας.

Ο Πατριάρχης Μόσχας σε δηλώσεις του, αμέσως μετά την άφιξη τόνισε: «Επιστρέψαμε από την Κύπρο, η οποία αποκαλείται «Νήσος των Αγίων» μετά μεγάλης χαράς. Ανάμεσα σε πολλούς Αγίους της Κύπρου υπάρχει ένα όνομα γνωστό σε όλους όσοι διάβασαν το Ευαγγέλιο. Πρόκειται για τον Άγιο Λάζαρο τον Τετραήμερο, εγερθέντα από τον Κύριο εκ νεκρών την παραμονή των Παθών Του».

«Θα ήθελα να εκφράσω τις ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τον Σεβ. Μητροπολίτη Κιτίου κ. Χρυσόστομο, για την θερμή υποδοχή που μου επεφύλαξε όταν επισκεφθήκαμε τον αρχαίο ναό στην περιοχή που ετάφη ο Άγιος Λάζαρος», πρόσθεσε ο Πατριάρχης.

Επίσης καλωσορίζοντας στην Μόσχα τον Μητροπολίτη Κιτίου, ο Πατριάρχης ευχήθηκε ώστε «ειρήνη και δικαιοσύνη να ανατέλλουν στην Κύπρο, να ολοκληρωθούν τα χαλεπά χρόνια των ανωμαλιών και οι μουσουλμάνοι και οι χριστιανοί να μπορέσουν να συναναστρέφονται ειρηνικά».

Ο Μητροπολίτης Κιτίου από την πλευρά του, ανέφερε: «Ευχαριστώ τον Θεό θερμά, διότι σήμερα είναι η καλύτερη ημέρα της ζωής μου! Διότι προσέφερα στον Προκαθήμενο της Εκκλησία της Ρωσίας ότι, πολυτιμότερο έχουμε στην Ιερά Μητρόπολή μας».

«Σας ευχαριστούμε Μακαριώτατε, που δεχθήκατε το δώρο μας για την Ρωσική Εκκλησία. Είμαι βέβαιος ότι ο ευσεβής ρωσικός λαός, θα προσεύχεται στα λείψανα και για εμένα τον αμαρτωλό, αλλά και για ολόκληρο τον Κυπριακό λαό», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Κιτίου.

Τέλος να σημειωθεί ότι από τον αερολιμένα η λειψανοθήκη με το ιερό τεμάχιο, μετεφέρθη στην Ιερά Μονή Αγίας Άννης της Μόσχας.

kitiou-mosxa1 

2NOV 2277

2NOV 2309

2NOV 2321

Εμφανίσεις: 63507
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!