Συνάντηση Πατριάρχη Μόσχας με Πρόεδρο Χριστόφια

christ-mosxas

Λευκωσία, Λουκάς Παναγιώτου


 

Σε εγκάρδια ατμόσφαιρα και σε κλίμα ιδιαιτέρως θερμό και φιλικό πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία, η συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, με τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών, Κύριλλο, ο οποίος ολοκλήρωσε σήμερα την επίσημη ειρηνική του επίσκεψη στην Εκκλησία της Κύπρου.

Ο κ. Χριστόφιας, καλωσορίζοντας τον Προκαθήμενο της Ρωσικής Εκκλησίας στο γραφείο του, τόνισε «Μακαριότατε Σας υποδεχόμαστε με χαρά και σεβασμό» επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι η επίσκεψή του τιμά την Κύπρο.

Στη συνάντηση, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας ενημέρωσε τον Πρόεδρο για τις επαφές που είχε στην Κύπρο, τις εντυπώσεις από τον τόπο, τα Μοναστήρια και το λαό της Κύπρου, καθώς επίσης και για τις συζητήσεις που είχε με την ιεραρχία της Εκκλησίας της Κύπρου για εκκλησιαστικά θέματα και θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ο Μακαριώτατος διαβίβασε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη συμπαράσταση της Εκκλησίας της Ρωσίας και των μελών της στον αγώνα που διεξάγει ο Ελληνισμός της Κύπρου.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τον Προκαθήμενο της Ρωσικής Εκκλησίας για τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού και την πορεία των συνομιλιών. Επίσης, τον ενημέρωσε για την καταστροφή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς στα τουρκοκρατούμενα εδάφη μας, την οποία χαρακτήρισε ως βαρβαρότητα και σημείωσε ότι η πολιτιστική κληρονομιά δεν ανήκει μόνο στους Ελληνοκυπρίους, αλλά και στους Μουσουλμάνους της Κύπρου και σε ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Στόχος μας, επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είναι να διατηρήσουμε την ταυτότητά μας και μέρος αυτής της ταυτότητας αποτελεί και η πίστη μας. Επιπλέον, υπογράμμισε πως ο Κυπριακός λαός σηκώνει για 38 χρόνια, τώρα, το σταυρό του και ευελπιστεί ότι σύντομα θα έλθει και η δική του ανάσταση.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η συνομιλία των δύο ανδρών έγινε χωρίς την ανάγκη μεταφραστών, μιας και ο Πρόεδρος της Κύπρου έχει σπουδάσει στη Ρωσία και είναι γνώστης της Ρωσικής γλώσσας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ανταλλάγησαν δώρα με τον Πατριάρχης Κύριλλο να προσφέρει στον Πρόεδρο της Κύπρου χρυσό δίσκο με ανάγλυφη αναπαράσταση της Βάπτισης του Χριστού και τον Πρόεδρο Χριστόφια να αντιπροσφέρει στο Ρώσο Πατριάρχη ασημένιο αντίγραφο σταυρόσχημου κυπριακού ειδωλίου.

christ-mosxas2

Εμφανίσεις: 48653
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!