Αφίχθη στην Λάρνακα ο Πατριάρχης Μόσχας (VIDEO)

mosxas-afixi

Κύπρος - Αιμίλιος Πολυγένης

Έφτασε πριν λίγα λεπτά στο αεροδρόμιο της Λάρνακας ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, ο οποίος έγινε δεκτός από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο και τους μητροπολίτες Ταμασού κ. Ησαία και Κιτίου κ. Χρυσόστομο.

Καλωσορίζοντας τον Πατριάρχη Μόσχας ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου  "πιστεύουμε ότι αυτή η επίσκεψη αν και είναι εθιμοτυπική θα είναι ουσιαστική".

Οι σχέσεις των δύο Εκκλησιών χαρακτηρίζονται κάτι περισσότερο από αδελφικές, έλεγαν οι παρευρισκόμενοι υπενθυμίζοντας πως πάντοτε οι Ρώσοι όταν πήγαιναν στους Αγίους Τόπους προσκυνούσαν πρώτα τα ιερά χώματα της Κύπρου.

Σε δηλώσεις του ο Πατριάρχης Μόσχας τόνισε μεταξύ άλλων πως "αισθήματα χαράς πλημμυρίζουν την καρδιά μου για την υποδοχή που επιφυλάξατε. Είναι μεγάλη ευλογία που πατάω στα ιερά χώματα της Κύπρου.

Είναι η πρώτη μου επίσκεψη στην Εκκλησία της Κύπρου από την ανάρρησή μου στον Πατριαρχικό θρόνο. Πολλές φορές έχω επισκεφθεί τη Μεγαλόνησο ως Μητροπολίτης, όπου συνάντησα Μακαριώτατε τον Μακαριστό Προκάτοχό σας και εσάς ως Μητροπολίτη".

Ο Πατριάρχης Μόσχας ανέφερε πως "πάντοτε είμαστε στο πλευρό του κυπριακού λαού και εύχομαι αυτή η επίσκεψη να αποδώσει καλούς καρπούς".

mosxas.afixi1

Εμφανίσεις: 89862
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!