Στη Μητρόπολη Κωνσταντίας το Σάββατο ο Πατριάρχης Μόσχας

 

Image

Το Σάββατο 9 Ιουνίου 2012 ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και Πάσης Ρωσίας κ.κ. Κύριλλος, στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψής του στην Κύπρο, θα επισκεφθεί την Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου.

Πρώτος σταθμός του Μακαριωτάτου θα είναι το Πολιτιστικό Κέντρο Αμμοχώστου στη Δερύνεια στις 11.00 π.μ. όπου θα γίνει υποδοχή και ξενάγηση από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της Αμμοχώστου.

Στη συνέχεια, στις 11.30 π.μ θα γίνει η επίσημη υποδοχή του Μακαριωτάτου στην πλατεία του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι.

Τον Μακαριώτατο θα υποδεχθεί ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας κ. Βασίλειος, ο ιερός κλήρος, οι αρχές του τόπου και ο ευσεβής λαός της Μητροπόλεως. Τον Μακαριώτατο θα προσφωνήσει ο Δήμαρχος Παραλιμνίου κ. Θεόδωρος Πυρίλλης και θα του επιδώσει το χρυσό κλειδί της πόλης.

Στη συνέχεια θα σχηματιστεί πομπή προς τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, όπου θα ψαλεί η δοξολογία και θα ακολουθήσει προσφώνηση και καλωσόρισμα από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κωνσταντίας κ. Βασίλειο. 

Ο Μακαριώτατος θα αντιφωνήσει και θα ευλογήσει τους πιστούς.

Στη συνέχεια θα παρατεθεί επίσημο γεύμα στο Μέγα Συνοδικό της Μητροπόλεως Κωνσταντίας.

Μετά το γεύμα ο Μακαριώτατος και η συνοδεία του θα πραγματοποιήσουν ολιγόλεπτη επίσκεψη στην Ιερά Μονή της Αγίας Νάπας.

 

Εμφανίσεις: 43564
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!