Επίσκεψη Πατριάρχη Μόσχας στην Εκκλησία της Κύπρου

mosxas-kiproy

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει στις 8 Ιουνίου 2012 ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, ύστερα από πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου.

Να αναφερθεί ότι ο Πατριάρχης Μόσχας θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, ενώ θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Τον Πατριάρχη Κύριλλο θα συνοδεύουν ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων και ο Επίσκοπος Σολνετσνογκόρσκι κ. Σέργιος, καθώς και άλλοι κληρικοί και υπηρεσιακοί αξιωματούχοι της Εκκλησίας της Ρωσίας.

Προϊσταμένων των προκαθημένων των δύο Εκκλησιών, θα τελεσθεί αρχιερατικό συλλείτουργο την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012 στον ναό της του Θεού Σοφίας στο Στρόβολο, καθώς και τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012 (με την ευκαιρία της εορτής του ιδρυτή και προστάτη της Εκκλησίας της Κύπρου, Αποστόλου Βαρνάβα) στον ναό Αποστόλου Βαρνάβα Δασουπόλεως.

Επίσης ο Πατριάρχης Μόσχας της Παρασκευή 8 Ιουνίου θα επισκεφθεί την Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής, όπου εκεί θα τύχει θερμής υποδοχής από τον Μητροπολίτη Ησαϊας ο οποίος γνωρίζει την Ρωσική γλώσσα.

Εμφανίσεις: 39706
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!