Aναστήλωση του ναού του Αγίου Κήρυκου στη Λετύμπου

 letimpou

Μια από τις σπουδαιότερες από πλευράς τοιχογραφιών εκκλησίες στην επαρχία Πάφου, πρόκειται να συντηρηθεί και να αναστηλωθεί άμεσα, μετά από την ολοκλήρωση των πολύχρονων προεργασιών από πλευράς του Τμήματος Αρχαιοτήτων.

Η εκκλησία του Αγίου Κήρυκου στη Λετύμπου αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εκκλησιαστικά μνημεία της Πάφου, με τις Αρχές της κοινότητας και άλλους φορείς να ζητούν την επισημοποίηση του αιτήματος για ένταξή του στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. Η εκκλησία του Αγίου Κήρυκου είναι κτίσμα του 12ου αιώνα, ενώ οι αγιογραφίες της θεωρούνται πολύ σημαντικές από τους ειδικούς.

Το Τμήμα Αρχαιοτήτων έχει ολοκληρώσει πλέον τη διαδικασία και εδώ και λίγες μέρες αρμόδιοι λειτουργοί του επισκέφθηκαν το εκκλησάκι για να οριστικοποιήσουν τα δεδομένα για την έναρξη των εργασιών συντήρησης και αναστήλωσης.

Tο Τμήμα Αρχαιοτήτων απέστειλε πριν λίγες μέρες επιστολή στον ιερέα της Λετύμπου και στον Μητροπολίτη Πάφου με την οποία τους ενημερώνει ότι από τις έρευνες των λειτουργών του προκύπτει πως το κόστος των εργασιών συντήρησης του Αγίου Κήρυκου, καθώς και της εκκλησίας της Παναγίας, θα ανέλθει στα €5000.

Το Τμήμα Αρχαιοτήτων επισημαίνει στην επιστολή του ότι βάσει των κανονισμών και διαδικασιών, θα πρέπει η Εκκλησία να συνεισφέρει ποσό €2500 για την άμεση έναρξη των εργασιών.

 

Εμφανίσεις: 61464
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!