Εγκαίνια Κοινωνικού Παντοπωλείου στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

pantopoleio-kipros

Γράφει ο Λουκάς Παναγιώτου


Τα εγκαίνια του πρώτου Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου τέλεσε, χθες το απόγευμα, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου στην παρουσία του Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσοστόμου, του Μητροπολίτη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου Βασιλείου, του Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου, του κλήρου και του λαού της Αρχιεπισκοπικής περιφέρειας, καθώς και των χορηγών του έργου.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αρχιεπισκοπής Κύπρου λειτουργεί σύμφωνα με τα πρότυπα των αντίστοιχων Κοινωνικών Παντοπωλείων που λειτουργούν ήδη στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών και σε άλλες Μητροπόλεις της Ελλάδας και θα παρέχει δωρεάν, είδη πρώτης ανάγκης σε δυσπραγούσες οικογένειες της πρωτεύουσας.

Θα στεγάζεται σε κατάστημα απέναντι από το κτήριο της Αρχιεπισκοπής και στη λειτουργία του συνέβαλαν εκτός από την Αρχιεπισκοπή Κύπρου, επιχειρήσεις, οργανώσεις αλλά και ιδιώτες, όπως είναι η ΠΑ.ΣΥ.ΔΥ., η ΣΠΕ Μακράσυκας, το Τ.Ε.Υ. ΑΤΗΚ, ο Όμιλος Εταιρειών Αδελφοί Ιακώβου και τα Λατομεία Λατούρος

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος μιλώντας αμέσως μετά την τέλεση του αγιασμού του Κοινωνικού Παντοπωλείου και αφού επαίνεσε τον κυπριακό λαό για την ευαισθητοποίηση που επέδειξε στο θέμα της αποστολής βοήθειας για τους άπορους της Ελλάδας, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι με τον ίδιο ζήλο η Αρχιεπισκοπή, οι Μητροπόλεις και ο «υπέροχος», όπως τον χαρακτήρισε λαός της Κύπρου θα συνεχίσει να συμπαρίσταται «στους αδελφούς μας που έχουν ανάγκη».

«Είμαι σίγουρος, ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που έχουν αποφασίσει να στηρίξουν το έργο της Εκκλησίας θα συνεχίσουν με πολλή αγάπη να πράττουν το καθήκον τους», ανέφερε. 

«Θα συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια, γιατί είναι το θέλημα του Θεού, μέχρις ότου ανατείλουν καλύτερες μέρες για την Κύπρο και το λαό της», υπογράμμισε. 

Ο Μακαριώτατος εξήρε, στην συνέχεια, το ρόλο και την προσφορά του Πρωτοσύγκελου της Αρχιεπισκοπής π. Ιερωνύμου για την συμβολή του στη δημιουργία των Κοινωνικών Παντοπωλείων τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα. 

Ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Κύπρου Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Πυλιώτης, ψυχή και εμπνευστής του όλου φιλανθρωπικού έργου της Αρχιεπισκοπής, αναφέρθηκε στις εμπειρίες που έζησε στην Ελλάδα, όπου είχε μεταβεί για να συμβάλει στο έργο της ανακούφισης των δυσπραγούντων Ελλήνων και την ίδρυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου στην Καλλιθέα, τονίζοντας παράλληλα τις ανάγκες που προκύπτουν, λόγω της οικονομικής κρίσης και σε αρκετές οικογένειες στην Κύπρο. 

«Το έργο αυτό έχει γίνει για όλους μας έργο ζωής γιατί η θλίψη και ο πόνος των συνανθρώπων μας, μας έχει συγκλονίσει», ανέφερε. 

Ο π. Ιερώνυμος τόνισε ακόμη ότι «η βοήθεια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου θα συνεχιστεί, τόσο στην Ελλάδα και στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό, όσο και στις οικογένειες του τόπου μας, που έχουν ανάγκη, για όσο καιρό συνεχιστεί η δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται αρκετές χώρες του πλανήτη μας».

pantopoleio-kipros1

Εμφανίσεις: 46696
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!