Αδελφοποίηση με στόχο την προώθηση θρησκευτικού τουρισμού

Cyprus-RussiaΜε στόχο την προώθηση του προσκυνηματικού θρησκευτικού τουρισμού από τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ της Κύπρου και της Ρωσίας, πραγματοποιήθηκε στο «Νικολαϊδειο Αρχοντικό» η τελετή της Α' Φάσης αδελφοποίησης της πόλης της Λάρνακας με την πόλη Vladimir της Ρωσίας.

Σε γραπτή ανακοίνωσή του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι «η αδελφοποίηση πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρωτοβουλία του Αυτοκρατορικού Ορθόδοξου Παλαιστινιακού Συνδέσμου και η πρόταση αφορούσε την προώθηση του προσκυνηματικού θρησκευτικού τουρισμού από τη Ρωσία. Της τελετής προηγήθηκε Δέηση στον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσόστομου».

Σε χαιρετισμό του ο δημαρχεύων Λάρνακας, Αντιδήμαρχος Πέτρος Χριστοδούλου αφού καλωσόρισε το Δήμαρχο της πόλης Vladimir Sergey Saharov και την αντιπροσωπεία που τον συνόδευε, ανέφερε ότι η παρουσία τους «στην τελετή διδυμοποίησης υλοποιεί την επιθυμία και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για εγκαθίδρυση σχέσεων φιλίας και συνεργασίας μέσω της αδελφοποίησης, ανάμεσα στην ιστορική πόλη του Vladimir και την εξίσου ιστορική πόλη της Λάρνακας, την πόλη του στωικού φιλόσοφου Ζήνωνα του Κιτιέα και του φίλου του Χρίστου Αγίου Λαζάρου».

Πρόσθεσε ότι «στόχος της αδελφοποίησης είναι η έναρξη μιας διαδικασίας στενής συνεργασίας μεταξύ των δυο πόλεων και την προοπτική μιας παραπέρα σύσφιξης των σχέσεων και δημιουργεί ένα αίσθημα ευφορίας και αισιοδοξίας. Μας δένουν δεσμοί πολιτισμού και θρησκευτικών παραδόσεων αιώνων. Το Vladimir είναι μια παλιά πόλη με πολύ αξιόλογο ορθόδοξο πολιτισμό. Η Λάρνακα είναι μια αρχαία μεσογειακή πόλη της Κυπριακής Δημοκρατίας και χρονολογείται από τον 4ο αιώνα με ένα έντονο θρησκευτικό χαρακτήρα».

Ανέφερε ακόμα ότι «μέσα από την αδελφοποίηση των δύο πόλεων ανοίγονται νέοι δρόμοι συνεργασίας και ειδικότερα σε αυτό του προσκυνηματικού θρησκευτικού τουρισμού. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι ο Δήμος Λάρνακας θα είναι πάντα στη διάθεση του Δημάρχου και της πόλης του Vladimir σε αυτή την κοινή προσπάθεια, για προβολή του κοινού μας θρησκευτικού προσώπου. Είμαι βέβαιος ότι η αδελφοποίηση δεν είναι μια απλή συμβολική πράξη αλλά μια ουσιαστική πράξη που θα καρποφορήσει για το καλό των δημοτών των δύο πόλεων».

Ο κ. Χριστοδούλου σημείωσε επίσης ότι «το Δημοτικό Συμβούλιο της Λάρνακας είναι πεπεισμένο πως η αδελφοποίηση των δυο πόλεων θα αποβεί αμοιβαία χρήσιμη και ωφέλιμη για τους Δήμους και τους δημότες μας και θα συσφίξει περισσότερο τους φιλικούς δεσμούς ανάμεσα στους λαούς της Κύπρου και της Ρωσίας».

Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης οι επικεφαλής των Δημοτικών Ομάδων, ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Κύπρο, ο Διευθυντής του Ρωσικού Πολιτιστικού Κέντρου, Μέλη της Αντιπροσωπείας από το Δήμο Vladimir και ο καθηγητής Ανδρέας Φιλοκύπρου.

Μετά την υπογραφή του σχετικού Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης, ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων μεταξύ του Δημάρχου της ρωσικής πόλης και του Αντιδημάρχου Λάρνακας.

Εμφανίσεις: 41953
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!