Η Ι.Μ. Κωνσταντίας υποδέχθηκε την κάρα του Αγίου Επιφανίου

Paralimni2

Γράφει ο Λουκάς Παναγιώτου,  02.30


Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια και σε κλίμα λαμπριάτικης χαράς υποδέχθηκε ο κλήρος και ο λαός της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου την τιμία κάρα του υψηλού προστάτη της, Αγίου Επιφανίου, καθώς και των τιμίων λειψάνων της Αγίας μεγαλομάρτυρος Ειρήνης.

Ακολούθησε πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου, επί τη μνήμη της Αγίας Ειρήνης, προστάτιδας της Αστυνομίας και των Σωμάτων Ασφαλείας, χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου, στον οποίο παρέστησαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Αμμοχώστου, οι Αξιωματικοί, οι Υπαξιωματικοί και τα Μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου.

Μετά το τέλος του εσπερινού έγινε περιφορά και λιτάνευση της ιεράς εικόνας της Αγίας Ειρήνης στους κεντρικούς δρόμους του Παραλιμνίου.

Η υποδοχή αυτή σήμανε και την έναρξη των εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων που οργανώνονται και φέτος από τη Μητρόπολη Κωνσταντίας για τον έφορο και πολιούχο Άγιο της και οι οποίες θα ολοκληρωθούν στις 13 Μαΐου 2012.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, εκτός από τις λατρευτικές συνάξεις και ακολουθίες, περιλαμβάνει και φιλανθρωπικό δείπνο του Ιδρύματος Κοινωνικής Διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας – Αμμοχώστου με καλλιτεχνικό πρόγραμμα, στο οποίο μετέχουν αφιλοκερδώς το Μουσικό Σχήμα «Άδμητος Πιτσιλλίδης» και η Σχολή Χορού «Ρυθμός».

Ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας κ. Βασίλειος με θέμα: «Διακονία και Φιλανθρωπία στην Ορθόδοξη Εκκλησία».

Αξίζει να υπογραμμιστεί με έμφαση, ότι από την πρώτη στιγμή της ανασύστασής της η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας έθεσε ως πρωταρχικό στόχο της την ουσιαστικότερη σύνδεση των κατοίκων της πόλεως και της επαρχίας Αμμοχώστου με το έργο της Μητροπόλεως.

Για το σκοπό αυτό, η τοπική Εκκλησία, διοργανώνει διάφορες εκδηλώσεις, στο επίκεντρο των οποίων βρίσκονται κάθε χρόνο οι Πανηγυρικοί  Εορτασμοί, επί τη μνήμη του Αγίου Επιφανίου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντίας.

Στα πλαίσια της προώθησης και υλοποίησης του στόχου αυτού, η Μητρόπολη Κωνσταντίας, πρωτοστατούσα στον τομέα αυτό, καθιέρωσε ως θεσμό της την ανά διετία σύγκληση Κληρικολαϊκής Συνέλευσης.

Η πρώτη Κληρικολαϊκή Συνέλευση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 13 Μαΐου 2010, ενώ φέτος συγκαλείται η δεύτερη Κληρικολαϊκή Συνέλευση στις 10 Μαΐου 2012.

Κατά τη Συνέλευση αυτή θα απευθύνουν χαιρετισμούς ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας.

Θα ακολουθήσει η εισαγωγική ομιλία του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κωνσταντίας κ. Βασιλείου και αμέσως μετά ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Κωνσταντίνος Πιτσάκης θα αναπτύξει το θέμα: «Ο Νέος Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας της Κύπρου: Πνευματικότητα και κανονική διάσταση της Εκκλησίας».

Παράλληλα, ο κ. Θεόδωρος Γιάγκου, καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει την έκδοση των Πρακτικών του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα: «Άγιος Επιφάνιος Κωνσταντίας.

Πατήρ και Διδάσκαλος της Ορθοδόξου Καθολικής Εκκλησίας» που πραγματοποιήθηκε στο Παραλίμνι από τις 8 μέχρι και τις 10 Μαΐου 2008.

Η Συνέλευση θα ολοκληρωθεί με μουσικό πρόγραμμα από τη Μαντολινάτα του Δήμου Παραλιμνίου.

Paralimni1

Εμφανίσεις: 52109
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!