Η εορτή του Αποστόλου Μάρκου στην Λευκωσία

leukosia.ap.markos

Με πανηγυρική λαμπρότητα και κοσμοσυρροή επώνυμων και ανώνυμων προσκυνητών εορτάστηκε στην Λευκωσία η ιερά μνήμη του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου, Κυπρίου τη καταγωγή και συνιδρυτή της Εκκλησίας της Κύπρου.

Την παραμονή ετελέσθη, στην πανηγυρίζουσα ομώνυμο ενορία της περιοχής Αρχαγγέλου στον Στρόβολο, ο Μέγας Εσπερινός, προϊσταμένου του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου.

Στην σύντομη ομιλία του ο Μακαριώτατος μίλησε για τον βίο και την ιεραποστολική δράση του Αποστόλου Μάρκου στην Κύπρο, μαζί με τους αποστόλους Παύλο και Βαρνάβα και κυρίως «όταν ανέλαβε να μορφώσει τον Χριστό στις καρδιές των ανθρώπων στην Αίγυπτο», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Η μεγαλύτερη τιμή που μπορούμε να κάνουμε στον Απόστολο μας, που γιορτάζει την γενέθλιο ημέρα του, δεν είναι απλά και μόνον ο εκκλησιασμός, οι άρτοι, το λάδι και το κερί που φέραμε στην Εκκλησία τιμώντας την μνήμη του», υπογράμμισε ο Μακαριώτατος για να τονίσει ότι «η μεγαλύτερη τιμή για τον Άγιο μας είναι η μίμησης της ζωής του. Όπως εκείνος πρόσφερε όλο τον εαυτό του θυσία στην υπηρεσία της Εκκλησίας του Χριστού οφείλουμε και εμείς να προσφέρουμε τον καλό εαυτό μας και στα παιδιά μας και στους γνωστούς και στους συγγενείς και στους φίλους και σε όλο τον κόσμο».

Κλείνοντας τον λόγο του, ο Κύπρου Χρυσόστομος, ευχήθηκε προς το πολυπληθές εκκλησίασμα «αυτόν τον όμορφο δρόμο που βάδισε ο Άγιος μας, ο Απόστολος Μάρκος, όλοι μας να τον βαδίσουμε και να είμαστε σίγουροι ότι το τέλος του δεν θα είναι τίποτε άλλο παρά η Βασιλεία του Θεού η ετοιμασμένη για τον άνθρωπο και μόνον για τον άνθρωπο».

Ανήμερα της εορτής την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος προσέφερε κυρίως προς τους παρισταμένους μαθητές των σχολείων της περιοχής Αρχαγγέλου, αλλά και τους πιστούς που προσέτρεξαν στον εορτάζοντα Ιερό Ναό την μοναδική ευκαιρία να βλέπουν από κοντά τα δρώμενα που πραγματοποιούνται εντός του ιερού θυσιαστηρίου κατά την διάρκεια της θείας μυσταγωγίας, τελώντας την ιερή ακολουθία στον σολέα του ναού, κατά το πρότυπο της αρχαίας παράδοσης της Εκκλησίας.

ap.markos.kipro

ap.markos.kiprou1

ap.markos.2

Εμφανίσεις: 62531
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!