Κατάληψη οδοφράγματος Αγ. Δομετίου από τον Καρπασίας Χριστοφόρο

3Η Τουρκία συνεχίζει να παραβιάζει με τον πιο απάνθρωπο και κυνικό τρόπο το δικαίωμα της άσκησης της θρησκευτικής ελευθερίας και εκπλήρωσης των θρησκευτικών λατρευτικών καθηκόντων των εγκλωβισμένων στα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, συνεχίζεται η βάρβαρη συμπεριφορά των κατοχικών αρχών της Τουρκίας στην Κύπρο να απαγορεύουν στον Επίσκοπο Καρπασίας Χριστοφόρο να μεταβαίνει στην εκκλησιαστική του περιφέρεια στα κατεχόμενα, για την εκπλήρωση της αποστολής του.

Ο Θεοφιλέστατος μετέβη και πάλι σήμερα το πρωί στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου με πρόθεση να επισκεφθεί το εγκλωβισμένο ποίμνιο του στην Καρπασία, αλλά οι κατοχικές δυνάμεις δεν του επέτρεψαν να εισέλθει στις κατεχόμενες περιοχές.

Μετά την απροκάλυπτη και αδικαιολόγητη πράξη των κατοχικών αρχών να του απαγορεύσουν τη μετάβαση στα κατεχόμενα ο Επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος και άλλοι ιερείς προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου του οδοφράγματος Αγίου Δομετίου.

Σε δηλώσεις του, ο Επίσκοπος Χριστοφόρος, κατήγγειλε την τουρκική αυθαιρεσία παρεμπόδισης της μετάβασης του στην Καρπασία για να ποιμάνει το χριστεπώνυμο πλήρωμα του.

Τριακόσιοι άνθρωποι, τόνισε, αναμένουν αυτές τις μέρες των Παθών του Κυρίου, τον ποιμενάρχη τους για να εκκλησιασθούν.

Τόνισε πως ο ίδιος δεν είναι πολιτικός, αλλά επίσκοπος και πνευματικός πατέρας αυτών των ανθρώπων και έχει ιερό καθήκον να βρίσκεται μαζί τους.

Χαρακτήρισε την ενέργεια του ως έσχατο μέτρο έκφρασης της αντίθεσης του στην καταπάτηση των ανθρωπίνων ελευθεριών του.

Εξέφρασε ταυτοχρόνως τη δυσαρέσκειά του γιατί, παρά το γεγονός ότι προέβη σε διαβήματα και διαμαρτυρίες σε πρεσβείες και διαφόρους φορείς, δεν επιδείχθηκε καμία ευαισθησία ή ενδιαφέρον.

Η Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ερατώ Μαρκουλλή, μεταβαίνει στις 12.00 το μεσημέρι στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου για να συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο και τον Επίσκοπο Καρπασίας Χριστοφόρο.

Στην συνάντηση θα συζητηθούν οι προκλητικές ενέργειες των κατοχικών αρχών σε βάρος του Επισκόπου Καρπασίας, της καταπάτησης των θρησκευτικών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των εγκλωβισμένων, και της καταστροφής των θρησκευτικών μας συμβόλων.

Εμφανίσεις: 34945
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!