Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Κύπρου με Λουκά Παπαδήμο

kiprou-papadimou

Συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο είχε σήμερα το απόγευμα, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Λουκάς Παπαδήμος, μέσα στα πλαίσια της σύντομης επίσκεψής του στο νησί μας.

Κατά τη διάρκεια της εγκάρδιας συνάντησης, η οποία διήρκησε 40 περίπου λεπτά, συζητήθηκαν τα προβλήματα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα ο Ελληνισμός τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Κύπρο, καθώς και άλλα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

Παράλληλα επαναβεβαιώθηκαν οι άρρηκτοι και αδελφικοί και στενοί δεσμοί φιλίας και συνεργασίας που συνδέουν την Ελλάδα και την Κύπρο.

Παρόντες στην συνάντηση ήσαν ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, οι πρέσβεις Χρίστος Παναγόπουλος, Δημήτρης Παρασκευόπουλος, Δημήτρης Γιαννακάκης και ο πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο Βασίλης Παπαϊωάννου.

Στο γραφείο του Μακαριωτάτου και μπροστά από τις κάμερες οι δύο άνδρες αντάλλαξαν δώρα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου δώρισε στον Έλληνα Πρωθυπουργό ένα ασημένιο δίσκο με εγχάρακτη την Κύπρο, χωρίς την διαχωριστική γραμμή, όπως τόνισε. Ο κ. Παπαδήμος ανταπέδωσε με ένα επίσης ασημένιο δίσκο, σύμβολο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ανέφερε ότι αντάλλαξαν απόψεις για τα θέματα της Εκκλησίας, για το Κυπριακό και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ο Μακαριώτατος μετέφερε στον Έλληνα Πρωθυπουργό τις απόψεις και τις ανησυχίες της Εκκλησίας γύρω από το εθνικό μας θέμα και τόνισε πως πιστεύει ότι «μπορούν να ανατείλουν καλύτερες μέρες και είμεθα όλοι αποφασισμένοι να εργαστούμε, με όλη την δύναμη της ψυχής μας για βγούμε από πάνω και πιστεύω στο νεύρο που έχει ο ελληνικός λαός, που πάντοτε ξέρει να επιβιώνει και θα επιβιώσει και σ’ αυτή την περίπτωση, των δυσκολιών της σημερινής παγκόσμιας οικονομικής κρίσεως που υπάρχει».

«Θέλω και εγώ να εκφράσω την χαρά μου για την ευκαιρία που είχα να συναντηθώ με τον Μακαριώτατο», τόνισε από την πλευρά του, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Λουκάς Παπαδήμος.

«Συζητήσαμε ένα μεγάλο εύρος θεμάτων και θέλω πρώτα να πω ότι είχαμε ένα κοινό συμπέρασμα, ότι παρ’ όλο που η Ελλάδα και η Κύπρος αντιμετωπίζουν προβλήματα, είμαστε αισιόδοξοι ότι τα προβλήματα αυτά θα αντιμετωπισθούν και ειδικότερα η οικονομική κρίση θα ξεπεραστεί και παρά τις δυσκολίες θα βρεθεί τελικά λύση στο Κυπριακό», είπε.

«Εξέφρασα στον Μακαριώτατο τον θαυμασμό μου και την στήριξη για το πολυδιάστατο έργο της Εκκλησίας, ειδικότερα το έργο που συνδέεται με την προσπάθεια διάσωσης και προστασίας της χριστιανικής και ελληνικής πολιτιστικής μας κληρονομιάς στα κατεχόμενα και επίσης τον ρόλο της Εκκλησίας στον διάλογο μεταξύ των θρησκειών, ο οποίος είναι ιδιαίτερα σημαντικός», υπογράμμισε.

Σημείωσε ακόμη ότι «ευχαρίστησα και τον ίδιο προσωπικά και την Εκκλησία της Κύπρου για την βοήθεια που έχει δώσει προς τις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες στην Ελλάδα, που έχουνε πληγεί από την οικονομική κρίση» και κλείνοντας ο κ. Παπαδήμος επανέλαβε, για ακόμη μια φορά, ότι «η Ελλάδα στηρίζει πλήρως και συνεχώς την Κύπρο στην προσπάθεια επίλυσης του κυπριακού προβλήματος».

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος υπογράμμισε, στο σημείο αυτό, ότι «αυτή η βοήθεια που προσφέρουμε εμείς προς τους εμπερίστατους αδελφούς στην Ελλάδα είναι ψίχουλα έναντι εκείνων που οι Έλληνες αδελφοί έστειλαν σε μας το 1974».

Ανέφερε, επίσης, ότι είναι σε θέση να γνωρίζει τι προσφέρει η Ελλάδα στην Κύπρο ακόμα και αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύει λόγω της οικονομικής κρίσης.

«Έχουμε φοβερή και υλική και ηθική συμπαράσταση. Δεν μας επιτρέπεται να πούμε περισσότερα, αλλά αυτή είναι η αλήθεια», κατέληξε.

Εμφανίσεις: 40649
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!