Συνάντηση Ευάγγελου Βενιζέλου με Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

mpeni-kiprou

Θερμό και εγκάρδιο ήταν το κλίμα που επικράτησε στην εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο, ο οποίος τον υποδέχτηκε, σήμερα το μεσημέρι, στο γραφείο του, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου.

Κατά την συνάντηση έγινε μια ευρεία ανασκόπηση όλων των θεμάτων που απασχολούν τον Ελληνισμό, τόσο για το Κυπριακό, όσο και για την σημερινή κατάσταση και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και επισημάνθηκε ότι η μοίρα Κύπρου και Ελλάδος είναι κοινή.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την συνάντηση, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ανέφερε ότι «είχαμε την χαρά σήμερα να έχουμε τον νέο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, μαζί μας εδώ στην Ιερά Αρχιεπισκοπή» για να προσθέσει ότι «ο κ. Βενιζέλος, πολιτικός καριέρας χρόνια, γνωρίζει πολύ καλά το Κυπριακό και τα της Κύπρου. Είχαμε μια όμορφη συνάντηση, άκουσε και τις δικές μας ανησυχίες και εμείς τις δικές τους».

Ο Μακαριώτατος εξέφρασε την ανησυχία του για τα οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν την Ελλάδα και ευχήθηκε «η Μητέρα Πατρίδα μας να πάει καλά γιατί αν δεν πάει καλά η Ελλάδα δεν θα πάμε ούτε εμείς».

«Πάντοτε στηριζόμασταν στην Ελλάδα, η Ελλάδα πάντοτε μας στήριζε κι είχαμε πάντοτε υπόσταση γιατί μας στήριζε η Ελλάδα. Εμείς είμαστε τόσο μικρό κράτος που δεν μας υπολογίζει κανείς. Μαζί με την Ελλάδα μας υπολογίζουν. Γι αυτό ευχόμαστε καλές επιτυχίες του κ. Βενιζέλου τόσο στο κόμμα, αλλά και στη διεύθυνση εκεί της μητέρας πατρίδας να ανεβαίνει συνεχώς το έθνος μας ούτως ώστε να απολαμβάνουμε κι εμείς», πρόσθεσε ο Κύπρου Χρυσόστομος.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για τη θερμή υποδοχή για τις ευχές, για τις σκέψεις που του ανέπτυξε, λέγοντας χαρακτηριστικά: «αποδίδω πολύ μεγάλη σημασία στις επαφές με τον Μακαριώτατο. Η οπτική του γωνία είναι πάρα πολύ κρίσιμη για το Κυπριακό, αλλά όχι μόνο, για την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή και χαίρομαι γιατί αυτό που είπε είναι η ιστορική αλήθεια».

Ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ακόμη ότι «δίνουμε τώρα ένα αγώνα, ο οποίος δεν είναι απλά και μόνο αγώνας εθνικός, είναι και αγώνας ευρωπαϊκός καθώς οι δύο χώρες είμαστε μέλη της Ευρωζώνης και πρέπει αυτή μας την διάσταση να τη μετατρέψουμε σε πλεονέκτημα και να μην την αποδεχτούμε ως μειονέκτημα».

«Η κρατική υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι το μεγάλο και κρίσιμο χαρτί που έχει στα χέρια του ο Ελληνισμός», σημείωσε για να προσθέσει ότι «μια πολύ σημαντική διάσταση της κυριαρχίας είναι πάντα η οικονομική κυριαρχία. Αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία για την Ελλάδα, έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία για την Κυπριακή Δημοκρατία».

 

Εμφανίσεις: 26811
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!