Ο Δήμος θέλει παρκόμετρα στην εκκλησία, αντιδρά ο Αρχιεπίσκοπος

arxiepiskopos kyprou

Ο δημοτικός γραμματέας Λακατάμιας εισηγήθηκε όπως η αυλή της εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής μετατραπεί σε χώρο στάθμευσης στον οποίο να τοποθετηθούν παρκόμετρα, κάτι το οποίο απέρριψε η Εκκλησία.

Θέση της Εκκλησίας είναι ότι σε περίπτωση που η αυλή διαμορφωθεί σε χώρο στάθμευσης, τότε πιστοί/δημότες θα σταθμεύουν δωρεάν.

Ο δημοτικός γραμματέας θεωρεί πως το αίτημα για τοποθέτηση παρκόμετρων είναι λογικό δεδομένου ότι ο Δήμος θα συνεισφέρει περίπου €70.000 για την ασφαλτόστρωση της αυλής.

Η εκκλησία από την πλευρά της απαντά, πως η αξία του χώρου της αυλής κυμαίνεται στα €3εκατ. οπόταν δεν μπορεί να αναμένει κανείς να δεχθεί η Eκκλησία τους όρους του Δήμου επειδή θα συνεισφέρει €70.000.

Όταν η εκκλησιαστική επιτροπή απέρριψε τους όρους του δημοτικού γραμματέα, τη σκυτάλη πήρε ο δημοτικός μηχανικός ο οποίος θυμήθηκε ότι ο ανατολικός χώρος στάθμευσης της εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής, που εφάπτεται με το δρόμο, δεν έχει πολεοδομική άδεια, ως εκ τούτου ο Δήμος δεν μπορεί να επιχορηγήσει την εκκλησία για να δημιουργήσει χώρο στάθμευσης, αν προηγουμένως δεν εξασφαλιστεί πολεοδομική άδεια.

Σημειώνεται, ότι το θέμα της δημιουργίας χώρου στάθμευσης στην αυλή της Αγίας Παρασκευής ήγειρε ο Δήμαρχος Λακατάμιας, ο οποίος μάλιστα προσφέρθηκε να εγείρει το θέμα ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Δήμαρχος Λακατάμιας κ. Λουκάς Ιατρού δεν ήγειρε θέμα τοποθέτησης παρκόμετρων στην αυλή της εκκλησίας.

Την αντίθεσή του στην πρόταση του δημοτικού γραμματέα για τοποθέτηση παρκόμετρων στην αυλή της εκκλησίας εξέφρασε και ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’.

Ο Μακαριότατος μονόγραψε επιστολή την οποία συνέταξε η εκκλησιαστική επιτροπή (με παραλήπτη το δημοτικό γραμματέα) στην οποία επισημαίνονται και τα εξής:

«Εν κατακλείδι, η βούλησή μας είναι η δωρεάν και απρόσκοπτη εξυπηρέτηση όλων από το χώρο στάθμευσης και ταυτόχρονα η διαφύλαξη αλώβητης της περιουσίας του ναού…».

Εμφανίσεις: 52172
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!