Με επιτυχία η εκστρατεία της Ι.Μ. Κύκκου για την Ελλάδα

moni-kikkou

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκστρατεία της Ιεράς Μητροπόλεως Κύκκου και Τηλλυρίας, η οποία οργανώθηκε στο πλαίσιο της πολυδιάστατης ανθρωπιστικής της δράσης με στόχο την συλλογή τροφίμων προς τους Έλληνες αδελφούς μας, που καθημερινά βιώνουν δύσκολες καταστάσεις ένεκα της οικονομικής κρίσης.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρος με εγκύκλιο του απευθύνθηκε στα φιλάνθρωπα αισθήματα του χριστεπωνύμου πληρώματος της μητροπολιτικής του περιφέρειας για να συνδράμει στο έργο τούτο της αλληλεγγύης προς τους δυσπραγούντες αδελφούς μας παράλληλα με τη συνεισφορά τόσο της Μητροπόλεως Κύκκου και Τηλλυρίας όσο και της Μονής Κύκκου.

Η ανταπόκριση και η έμπρακτη αλληλεγγύη του κόσμου ήταν ιδιαίτερα μεγάλη με αποτέλεσμα να συλλεγούν 120 συνολικά τόνοι τροφίμων, οι οποίοι φορτώθηκαν, το πρωί, σε 20 εμπορευματοκιβώτια και θα αποσταλούν, τις αμέσως επόμενες ημέρες, στην Ελλάδα.

Παρών στην ετοιμασία και ο Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας Νικηφόρος, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε ότι «είναι με ιδιαίτερη συγκίνηση, που η Ιερά Μητρόπολης Κύκκου και Τηλλυρίας εκδηλώνουσα σπλάχνα οικτιρμών προς τις ευπαθείς ομάδες του ομοεθνούς αδελφού ελλαδικού λαού που πλήττεται ανελέητα από την μεγαλύτερη οικονομική κρίση που γνώρισε ποτέ η Μητροπολιτική Ελλάδα, αποστέλλει 120 τόνους τρόφιμα ισομερώς κατανεμημένα σε 6 κοντέινερ των 20 τόνων έκαστο».

Ο Κύκκου Νικηφόρος πρόσθεσε ότι «τα τρόφιμα αυτά περιλαμβάνουν όσπρια παντός είδους, κονσέρβες παντός είδους, μακαρόνια, ρύζι, λάδι, αλεύρι, κονσερβοποιημένο γάλα, ζάχαρη, καφέ, νέσκαφε και διάφορα άλλα είδη και παιδικές τροφές».

Συμπλήρωσε ακόμη ότι «τα τρόφιμα αυτά θα παραδοθούν σε 6 μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος που καθημερινά παραθέτουν συσσίτια σε χιλιάδες δυσπραγούντων αδελφών μας».

«Εκφράζω την βαθιά μου ευαρέσκεια προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως Κύκκου και Τηλλυρίας για την άμεση και συγκινητική ανταπόκρισή του και επιδαψιλεύω προς όλους τις πατρικές ημών ευχές», υπογράμμισε ο Πανιερώτατος.

Καταλήγοντας, ο Μητροπολίτης Κύκκου Νικηφόρος, ευχήθηκε «σύντομα η Ελλάδα να βρει τους κανονικούς οικονομικούς της ρυθμούς και έτσι να βγει από το νοσογόνο, το επικίνδυνα νοσογόνο τέλμα της οικονομικής αρρυθμίας που την ταλανίζει στις μέρες μας».

Εμφανίσεις: 44954
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!