Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: 'Θα συμπαρασταθούμε στις τράπεζες'

kiproy

Ιερό χέρι βοηθείας από την εκκλησία στην Τράπεζα Κύπρου και την Ελληνική Τράπεζα.

Όπως δήλωσε το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, έχει πλησιάσει τις δύο τράπεζες και τους ανέφερε ότι η εκκλησία, ως υφιστάμενος μέτοχος, θα πάρει το μερίδιο που της αναλογεί στις προσπάθειες των τραπεζών για ανακεφαλαιοποίηση.

“Τους δήλωσα ότι θέλω μια καλή συνεργασία μαζί τους και εμείς θα πάρουμε το αναλογούν ποσοστό γιατί θέλουμε να συμπαρασταθούμε στις τράπεζες”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μακαριότατος.

Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο χρηματοπιστωτικό τομέα της Κύπρου, δηλώνοντας ότι οι τράπεζες θα τα καταφέρουν να ανταπεξέλθουν.
 
Στο μεταξύ, η κυριακάτικη Σημερινή άνοιξε σήμερα τον φάκελο των κυπριακών τραπεζών. Δίδονται απαντήσεις σε καυτά και κρίσιμα ερωτήματα, μεταξύ άλλων, αν μπορούν να τα καταφέρουν οι τράπεζες με την ανακεφαλαιοποίηση τους.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ της εφημερίδας, με τα σημερινά δεδομένα θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι καμία από τις κυπριακές τράπεζες δεν θα χρειασθεί, πέραν των μετόχων της και των νέων επενδυτών, βοήθεια από το κράτος.

Οι καταθέσεις σε κυπριακές τράπεζες δεν πρέπει να εμπνέουν ανησυχία.

Για τη μείωση του κόστους δανεισμού, ορισμένοι παράγοντες που μπορούν να βοηθήσουν είναι η πτώση των καταθετικών επιτοκίων και η άντληση κεφαλαίων και ρευστότητας από τις διεθνείς αγορές, από τις οποίες, όμως, η Κύπρος είναι τώρα αποκλεισμένη.

Η αναβάθμιση επίσης από τους οίκους αξιολόγησης μπορεί να μειώσει τα δανειστικά επιτόκια, όπως και η εξεύρεση μεθόδων, με τις οποίες οι αρμόδιες αρχές θα μπορέσουν να διοχετεύσουν ρευστότητα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
 

Εμφανίσεις: 44170
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!