Συνάντηση Υπ. Οικονομικών Κύπρου με Εκκλησία για την φορολόγηση

kikkou

Σε συνεχή επαφή και εντατικές διαβουλεύσεις βρίσκονται τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με πληροφορίες μας, Ιερά Σύνοδος και Υπουργείο Οικονομικών για διευθέτηση του χρονίζοντος προβλήματος των οφειλών της Εκκλησίας προς το κράτος.

Όπως πληροφορούμαστε, από τότε που ανέλαβε υπουργός Οικονομικών ο Κίκης Καζαμίας, οι επαφές έχουν τεθεί σε νέα βάση, μια και προηγούμενες συμφωνίες που είχαν συναφθεί δεν εφαρμόσθηκαν ποτέ, με αποτελεσμα να υπάρχει πάντοτε διαρκής διελκυστίνδα μεταξύ των δύο μερών.

Η τελευταία συνάντηση έγινε χθες το πρωί στο Υπουργείο Οικονομικών και, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, σ’ αυτήν πήραν μέρος ο Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας Νικηφόρος, και ο ελεγκτής της Εκκλησίας Γιάννος Χαριλάου.

Οι εκπρόσωποι της Ιεράς Συνόδου είχαν μακρά συζήτηση με τον υπουργό Κίκη Καζαμία, κατά την οποία συνεχίστηκαν οι διαβουλεύσεις επί της συμφωνίας.

Οι πληροφορίες μας μάλιστα αναφέρουν ότι οι συνομιλίες μεταξύ των δύο μερών βρίσκονται σε καλό δρόμο.

Σε επικοινωνία μας με τον Γιάννο Χαριλάου, μας αναφέρθηκε ότι οι επαφές είναι συχνές και ότι έχουν εντατικοποιηθεί μετά την ανάληψη του Υπουργείου Οικονομικών από τον Κίκη Καζαμία.

Όπως είναι γνωστό, συμφωνίες για τακτοποίηση των οφειλών της Εκκλησίας είχαν γίνει επί υπουργίας Μάκη Κεραυνού και Μιχάλη Σαρρή.

Η τελευταία συμφωνία έγινε επί υπουργίας Χαρίλαου Σταυράκη κι επισφραγίσθηκε με συνέντευξη Τύπου στην Αρχιεπισκοπή.

Έκτοτε όμως οι διαβουλεύσεις δεν προχώρησαν, με αποτέλεσμα τα πάντα να είναι ρευστά.

Εμφανίσεις: 43013
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!