Επικρίσεις Οζγκιουργκιούν κατά Αρχιεπισκόπου Κύπρου

ozorΤην ευθύνη για την μη εως τώρα αποκατάσταση της Μονής του Αποστόλου Ανδρέα φέρει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, υποστηρίζει σε γραπτή δήλωσή του ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν.

Οπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Οζγκιουργκιούν άσκησε κριτική στις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου για το κατεχόμενο Μοναστήρι, ισχυριζόμενος ότι η τ/κ πλευρά έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία της κοινής πολιτιστικής κληρονομιάς στο νησί, παρά τα εμπόδια, κατά την έκφρασή του, που προβάλλει η ε/κ πλευρά.

Υποστήριξε ακόμα ότι η πολιτιστική κληρονομιά των Τ/κ στην ελεύθερη Κύπρο βρίσκεται σε κίνδυνο και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου που δείχνει ενδιαφέρον για την πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου, δεν δείχνει την ίδια ευαισθησία για την πολιτιστική κληρονομιά των Τ/κ στις ελεύθερες περιοχές.

Οι ισχυρισμοί, όπως αποκάλεσε τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου, ότι η πολιτιστική κληρονομιά στην κατεχόμενη Κύπρο αφέθηκε να καταρρεύσει, δεν αληθεύουν. Σ

ύμφωνα με τον κ. Οζγκιουργκιούν, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος κατέβαλε προσπάθειες για να παρεμποδίσει τα έργα και ευθύνεται για την αποτυχία της αποκατάστασης της Μονής του Αποστόλου Ανδρέα.

Εμφανίσεις: 47477
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!