Άστραψε και Βρόντηξε η Αρχιεπισκοπή

ImageΔεν άντεξε και ξέσπασε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών μέσω του Γραφείου Τύπου της, απαντώντας με Δελτίου Τύπου για το κακόηθες δημοσίευμα Κυριακάτικης Εφημερίδας.

Το δημοσίευμα της Κυριακάτικης Εφημερίδος που τάραξε την Αγίας Φιλοθέης συντάχθηκε από νεαρά δημοσιογράφο, που είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξουν έντονες αντιδράσεις.
Η δημοσιογράφος στο δημοσίευμα της αναφερόταν ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος, εν όψει του ταξιδιού του στις Η.Π.Α. συνέταξε την Διαθήκη του.
Σε μερικούς ότι έγραψε τους πίνακες μεγάλης αξίας, σε άλλους τα άμφια και την βιβλιοθήκη του, και ένα μέρος τις περιουσίας στην Χρυσοπηγή και σε Ιδρύματα.
Αυτό το δημοσίευμα έκανε τους ανθρώπους της Αρχιεπισκοπής εξωφρενών, και μην πιστεύοντας στα μάτια τους αυτά που διαβάζανε.
Έτσι η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών πήρε επίσημα θέση για το δημοσίευμα, με Δελτίο Τύπου που δημοσιεύουμε παρακάτω.

 «Οργή και αγανάκτηση προκαλεί αυθαίρετο και κακόηθες δημοσίευμα Κυριακάτικης εφημερίδας, προϊόν, απαρχής μέχρι τέλους, νοσηράς και εμπαθούς φαντασίας της πολυπράγμονος συντάκτριάς του, σύμφωνα με το οποίο ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κύριος Χριστόδουλος, ενόψει της μεταβάσεώς του εις Η.Π.Α., δια μεταμόσχευσιν ήπατος, προέβη δήθεν, κατ’ αυτάς εις σύνταξιν διαθήκης προς διακανονισμόν των περιουσιακών του στοιχείων(αμφίων, βιβλιοθήκης κλπ.) και όρισε μάλιστα και επιτροπήν εξ Αρχιερέων(Διευθυντήριων), δια να τον αναπληρώνει κατά την απουσίαν του!

Η νεαρά δημοσιογράφος θα έπρεπε να γνωρίζει ότι ουδέν Διευθυντήριον απαιτείται, απουσιάζοντος του Μακαριωτάτου, για τη διοίκηση της Εκκλησίας, η οποία διοικείται από την Ιερά Σύνοδο, ούτε βεβιασμένη σύνταξη διαθήκης δικαιολογείται εκ των όλων περιστάσεων. Ο Μακαριώτατος γνωρίζει πολύ καλά τα θεσμικά του δικαιώματα, σέβεται το Συνοδικό σύστημα, έχει απόλυτη εμπιστοσύνη εις τα μέλη της Ιεράς Συνόδου και μεταβαίνει εις Η.Π.Α., συνοδευόμενος από τις ευχές και προσευχές του πιστού Ελληνικού λαού, των εν Χριστώ αδελφών του Ιεραρχών και του ιερού κλήρου.

Εκφράζεται η βαθειά λύπη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής για το σοβαρό ατόπημα της νεαράς δημοσιογράφου, το οποίον θα ηδύνατο να καταγγελθεί αρμοδίως και ως σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα. Επί τέλους, υπάρχουν κάποια όρια ευπρέπειας και υπευθυνότητας στην άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, ο δε χώρος της Εκκλησίας δεν προσφέρεται, για να καλύπτει τα διέξοδα εκ της απουσίας άλλων ειδήσεων».

εκ του Γραφείου Τύπου  

Εμφανίσεις: 50456
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!