ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΕ

ImageΑναχώρησε, λίγα λεπτά μετά τις 9, από το Στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Ελευσίνας, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών
 

για το ταξίδι στο Μαϊάμι των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου θα υποβληθεί σε εγχείρηση μεταμόσχευση ήπατος.
Στο στρατιωτικό αεροδρόμιο παρευρέθηκαν οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Ευ. Μεϊμαράκης, Εθνικής Παιδείας κ Θρησκευμάτων Μ. Γιαννάκου και Υγείας κ Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δ. Αβραμόπουλος, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης, καθώς και δεκάδες αρχιερείς έδωσαν το «παρών» στο αεροδρόμιο, έσφιξαν το χέρι του Αρχιεπισκόπου και του ευχήθηκαν καλή επιστροφή.
Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος δήλωσε, λίγο πριν επιβιβαστεί στο κυβερνητικό αεροσκάφος, που θα τον μεταφέρει στο Μαϊάμι, αποκάλυψε ότι ο πρωθυπουργός, χθες τον βράδυ που τον επισκέφθηκε, του έδωσε το προσωπικό του φυλαχτό, για να τον κρατάει ο Θεός γερό και να γυρίσει πίσω υγιής.
Ευχαρίστησε μάλιστα τον κ. Καραμανλή και την κυβέρνηση για το ενδιαφέρον τους προς το πρόσωπό του, ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην αγάπη του λαού, που, όπως είπε, ενισχύει την εσωτερική πνευματική δύναμη. Φεύγουμε, σημείωσε, με αισιοδοξία και με χρηστές ελπίδες.
Ο Αρχιεπίσκοπος, όμως, αναφέρθηκε και στο έργο της Εκκλησίας κατά τη διάρκεια της απουσίας του, τονίζοντας ότι η Εκκλησία δεν μένει ορφανή. Το συνοδικό σύστημα, επισήμανε, επιτρέπει να διοικείται η Εκκλησία και κατά τη διάρκεια της απουσίας του, καθώς η Ιερά Σύνοδος θα επιλαμβάνεται όλων των θεμάτων.
Αλλά και από εκεί που θα βρίσκεται ο ίδιος, όπως τόνισε, θα είναι σε διαρκή επικοινωνία με τη Σύνοδο, έτσι ώστε να κυλήσουν όλα ομαλά.
Τέλος, ο αρχιεπίσκοπος ζήτησε τις προσευχές όλων, την αγάπη και το ενδιαφέρον τους.
Σημειώνεται ότι στο αεροδρόμιο, άγημα απέδωσε τιμές και οι επίσημοι που παραβρέθηκαν χαιρέτησαν με θέρμη τον Αρχιεπίσκοπο και του ευχήθηκαν καλή επιστροφή.

Το Αρχιεπίσκοπο θα συνοδεύσουν ο Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος Κουμαριανός, ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής π. Θωμάς Συνοδινός, ο Αρχιδιάκονος π. Άνθιμος Ρεγγίδης και ο χειρούργος κ. Βώρος.

 

 

Εμφανίσεις: 25910
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!