Δήλωση Αρχιεπισκόπου:Λήξη της 3ΕΕΑ

ImageΟλοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η Γ΄ Ευρωπαϊκή Οικουμενική Συνέλευση (3ΕΕΑ) στο Sibiu της Ρουμανίας

με θέμα «Φως Χριστού φαίνει πάσι».
Η συμμετοχή της Εκκλησίας της Ελλάδος ήταν εντυπωσιακή. Εκτός από τους υπηρεσιακούς-θεσμικούς εκπροσώπους, πήραν μέρος και 27 χριστιανοί νέοι, πού συμμετείχαν στις συζητήσεις και μετέφεραν στο Συνέδριο το πνεύμα της ορθοδόξου πίστεως όπως αυτή βιώνεται στην Ελλάδα. Με το τέλος των εργασιών της 3ΕΕΑ ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Χριστόδουλος έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις.
« Είναι ευχάριστο το γεγονός ότι η χριστιανική Ευρώπη αρχίζει να αναγνωρίζει πλέον την ανάγκη για μια ευρύτερη χριστιανική ομολογία μέσα στη γηραιά μας ήπειρο, χωρίς βέβαια την αγνόηση των πιστών άλλων θρησκειών πού επηρεάζουν ούτως η άλλως την κοινωνική ζωή των ευρωπαίων. Ενδιαφέρον επίσης είναι και το γεγονός της από μέρους των χριστιανών διαπίστωσης ότι σήμερα καταβάλλονται σύντονες προσπάθειες στην Ευρώπη από αγνωστικιστές και αθέους, για την περιθωριοποίηση της χριστιανικής πίστεως στην ιδιωτική και μόνον σφαίρα ,όπως το ίδιο ατυχώς φαινόμενο έχει ήδη κάνει την εμφάνισή του και στην πατρίδα μας, πράγμα πού έχει προκαλέσει τη ζωηρή μας αντίδραση. Και λέγω ότι είναι ενδιαφέρον το γεγονός τούτο επειδή οδηγεί αναπόφευκτα σε μια σωστή αντίδραση εναντίον των μέτρων πού ετοιμάζονται να λάβουν εναντίον της Εκκλησίας πολιτικές και ιδεολογικές δυνάμεις, πού μέχρι τώρα δρούσαν ανεξέλεγκτα.
Πάντως το μήνυμα της 3ΕΕΑ είναι ελπιδοφόρο και προοιωνίζεται μια συνδεδυασμένη και δυναμική παρουσία όλων των χριστιανών της ηπείρου μας, εν όψει της ανάγκης πού γίνεται όλο και πιο αισθητή για πνευματικότητα, ηθικές αξίες, και πιστότητα στις ρίζες μας».

Πηγή:  www. ecclesia. gr
Εμφανίσεις: 32840
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!