Μήνυμα Αρχιεπισκόπου στο συνέδριο για τον Απ. Παύλο

ImageΜήνυμα απέστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος, με αφορμή το διεθνές συνέδριο 

που διεξάγεται στην Κόρινθο και είναι αφιερωμένο στον Απόστολο Παύλο στον Απόστολο των Εθνών από 23 ως 25 Σεπτεμβρίου 2007.

Ο Μακαριώτατος στην αρχή του μηνύματος αναφέρεται για το θέμα της υγείας του λέγοντας:

«Η δοκιμασία της ασθενείας μου, την οποία επέτρεψε ο ενεργών διά την Σωτηρίαν όλων μας Κύριος, και η εξ αυτής ανάγκη να ευρίσκομαι μακριά σας, μου επιβάλλει να απευθυνθώ διά του παρόντος Μηνύματος στην αγάπη σας, με την ευκαιρία του παρόντος Συνεδρίου».

Στην συνέχεια του ο Μακαριώτατος δείχνει το πόσο πολύ τον ενδιέφερε ένα συνέδριο για τον Απόστολο Παύλο, «Δεν σας αποκρύπτω ότι αποτελούσε διακαή πόθο μου ἡ πραγματοποίηση εις την Κόρινθο ενός οικουμενικής εμβέλειας επιστημονικού Συνεδρίου διά τον Απόστολο Παύλο, τον Απόστολο της αγάπης, τον Απόστολο των Εθνών, τον ιδρυτή της Εκκλησίας της Κορίνθου, όπως επίσης και τον ιδρυτή της Εκκλησίας των Αθηνών και, γενικότερα, της Εκκλησίας της Ελλάδος».

Συνεχίζοντας ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στον Απόστολο Παύλο, « Αγαπητοί μου ο ύμνος της αγάπης του Αποστόλου Παύλου, όπως διατυπώνεται στο ιγ΄ κεφάλαιο της Α΄ προς Κορινθίους Επιστολής, έχει δικαίως χαρακτηριστεί από τούς εκπροσώπους της θύραθεν σοφίας ως ένα των συγκλονιστικότερων, λυρικοτέρων και ποιητικότερων κειμένων της παγκόσμιας γραμματείας. Για εμάς τούς Χριστιανούς είναι βεβαίως κάτι πολύ παραπάνω, είναι κάτι πολύ περισσότερο. Είναι ο καθρέπτης μας, είναι το χωνευτήρι, στο οποίο πρέπει εκουσίως να εισαγάγουμε τη συνείδηση μας, για να διαπιστώσουμε πόσο ανταποκρινόμαστε στον σκοπό της ζωής μας, πού είναι η σωτηρία μας, διά της εμπράκτου αγάπης μας προς τον Θεό και τον πλησίον».

Τέλος ο Μακαριώτατος ευχήθηκε στον Μητροπολίτη Κορίνθου Διονύσιο και στους συμμετέχοντες, «Συγχαίρω τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Διονύσιο καί τούς συντελεστές του παρόντος Συνεδρίου και εύχομαι σε όλους εσάς πού συμμετέχετε σ' αυτό να κοσμείσθε πάντοτε από την κατά Χριστόν Αγάπη, την οποία δίδαξε και ο Απόστολος Παύλος. Και σας παρακαλώ να προσεύχεσθε υπέρ της αποκαταστάσεως της τρωθείσης υγείας μου».

Εμφανίσεις: 54887
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!