Επεκτατικές διαθέσεις του Μόσχας στην Αθήνα

Image
Ο Μητροπολίτης Θεσ/νίκης κ. Άνθιμος
Μετά το πέρας την χθεσινής συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ο Εκπρόσωπος Τύπου

ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος

χαρακτήρισε «ανησυχητικό» το θέμα να συσταθεί ίδρυμα στην Αθήνα προς τιμήν των Αγίων Θεοδώρων -Ουσακώφ.Η επιθυμία αυτή του Πατριαρχείου Μόσχας, απασχόλησε χθες την Διαρκή Ιερά Σύνοδο.Πολλοί Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος είναι προβληματισμένοι με το θέμα αυτό, διότι δηλώνουν πως οι μετανάστες που ζουν στην Αθήνα θα εγκαταλείψουν τους Ελληνικούς ναούς και θα στραφούν προς τον Ρώσικο.Το γεγονός του Ναού δεν ανακοινώθηκε από την Ιερά Σύνοδο, όμως ο Μητροπολίτης Άνθιμος εκτός από ότι χαρακτήρισε το θέμα «ανησυχητικό» δήλωσε πως « το 2005 υποβλήθηκε σύσταση στο Υπουργείο Οικονομικών αίτημα για την σύσταση Ιδρύματος από Ρώσους και ανέγερση Ιερού Ναού ο οποίος θα ανήκει στο Ίδρυμα».Επίσης δήλωσε « Κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος με τον Πατριάρχη Μόσχας κ. Αλέξιο το 2002 στη Μόσχα είπε: Η Αθήνα κινδυνεύει να γίνει δειγματολόγιο ναών».

Το θέμα άνοιξε πάλι όταν η Ιερά Σύνοδος πληροφορήθηκε, ότι Ρώσοι υπέβαλαν αίτημα περί του θέματος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, " είναι σαν να στέλνουμε εμείς γράμμα στον Πρόεδρο Πούτιν" δήλωσε ο κ. Άνθιμος.

Τέλος μην ξεχνάμε πως ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Αλέξιο είχε εκφράσει την επιθυμία, ο Ρωσικός Ναός της οδού Φιλελλήνων να περάσει στα χέρια του Πατριαρχείου της Μόσχας.
Εμφανίσεις: 77212
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!