Τζάκης: Η μεταμόσχευση ήταν μονόδρομος

Image
Ο κ. Ανδρέας Τζάκης
Ο κ. Τζάκης επεσήμανε πριν από λίγο πως η μεταμόσχευση ήπατος ήταν μονόδρομος για τον Αρχιεπίσκοπο!

Σε ερώτηση που έγινε από δημοσιογράφο το πώς είναι αυτή την στιγμή η κατάσταση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Χριστοδούλου ο κ. Τζάκης απάντησε: « Η κατάσταση του Αρχιεπισκόπου είναι ακόμα κάπως κρίσιμη, αλλά ο κίνδυνος είναι περιορισμένος. Θα μεταφερθεί σήμερα από τη μονάδα εντατικής θεραπείας σε ιδιωτικό δωμάτιο του νοσοκομείου "Τζάκσον Μεμόριαλ", επίσης δεν υποστηρίζεται ο Αρχιεπίσκοπος αυτήν την στιγμή από μηχανικά μέσα, ο Μακαριώτατος αναπνέει κανονικά μόνος του, και σηκώνετε μόνος του από το κρεβάτι».

Όταν ο κ. Τζάκης ανέφερε αναλυτικά πάλι σήμερα στον Αρχιεπίσκοπο την κατάσταση της υγείας του, ο Μακαριώτατος με υψηλό ηθικό του είπε: « Θέλω να επιστρέψω γρήγορα στην Ελλάδα».Επίσης ο κ. Τζάκης ανέφερε πως «οι μεταστάσεις που βρήκα στην περιτοναϊκή κοιλότητα ήταν φοβερά ασυνήθιστες, είναι τόσο μικρές οι μάζες οι οποίες δεν φαίνονται, πρέπει πρώτα να ψηλαφηθούν και μετά να τις δεις κάποιος».

Στην συνέχεια ανέφερε: "Όταν υπάρχουν όλα τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων και βιοψιών θα ενημερωθεί ο Μακαριώτατος σε τι είδους θεραπείες θα μπορεί να υποβληθεί".

 

Τέλος ο κ. Τζάκης δεν έκρυψε την πικρία του για την στάση που κράτησαν κάποιοι από τους Έλληνες γιατρούς αναφέροντας πως: «Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ευρώπης, στην οποία οι μεταμοσχεύσεις δεν γίνονται με συστηματικό τρόπο».

 

Ο Αρχιεπίσκοπος άπο ότι λένε οι πληροφορίες ίσως να μείνει και 2 εβδομάδες με ένα μήνα ακόμη στο Μαϊάμι.

Εμφανίσεις: 43833
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!