Συνάντηση Πατριάρχη Αρμενίας με τον Αρχιεπίσκοπο

Image
Ο Πατριάρχης Αρμενίας Καρεκίν
Την επίσκεψη του Πατριάρχου των Αρμενίων Καρεκίν του Β΄, συνοδευόμενου από τον Αρχιεπίσκοπο

της Αρμενικής Εκκλησίας της Αμερικής, δέχθηκε σήμερα στις 10.30 το πρωί (τοπική ώρα) στην οικία όπου διαμένει στο Μαϊάμι ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος.

Ο Προκαθήμενος της Αρμενικής Εκκλησίας, ο οποίος βρίσκεται στην Αμερική για να ομιλήσει στο Αμερικάνικο Κογκρέσο για το θέμα της γενοκτονίας των Αρμενίων, εξέφρασε τη ζωηρά επιθυμία του να επισκεφθεί τον Μακαριώτατο Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας για να του εκφράσει τα αισθήματα βαθειάς τιμής προς το πρόσωπό του και κυρίως τις αδελφικές του ευχές για πλήρη και ταχεία αποκατάσταση της υγείας του.

Οι δύο εκκλησιαστικοί ηγέτες είχαν επίσης την ευκαιρία, μέσα σε ένα θερμό και εγκάρδιο κλίμα, να ανταλλάξουν απόψεις πάνω σε ιδιαιτέρως σοβαρά εκκλησιαστικά και εθνικά θέματα. Ο Μακ. Πατριάρχης κ. Καρεκίν, αφού προσκάλεσε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο να επισκεφθεί την Πατριαρχική του Καθέδρα, το Ετζμιατζίν της Αρμενίας, του προσέφερε ως δώρο έναν πολύτιμο επιτραπέζιο Σταυρό αρμενικής τέχνης και εκείνος ανταπέδωσε προσφέροντας του τον αργυρούν δίσκο της Εκκλησίας μας και μία εικόνα βυζαντινής τέχνης.

Διαρκούσης αυτής της συναντήσεως, ο Μακαριώτατος δέχθηκε τηλεφωνικώς τις εγκάρδιες και ολόθυμες ευχές του πρώην Προέδρου των Η.Π.Α. κ. George Bush του πρεσβυτέρου, ο οποίος διαβεβαίωσε τον Μακαριώτατο για το αμετάπτωτο και ειλικρινές ενδιαφέρον, τόσο του ιδίου όσο και του σημερινού Προέδρου των Η.Π.Α. για εκείνον και για την καλή πορεία της υγείας του. Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε ενθέρμως τον κ. Bush για την ευγενική του αυτή χειρονομία και ζήτησε να μεταφέρει και στον Αμερικανό Πρόεδρο τις εκ μέσης καρδίας ευχαριστίες του για το ενδιαφέρον και τις καλές του ευχές.

Εμφανίσεις: 52930
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!